NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cursuri de actualitate la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Pe fondul reluării depunerii de proiecte pe fonduri europene, creşte şi interesul ieşenilor pentru perfecţionarea în domeniile aflate în legătură directă cu depunerea şi implementarea cu succes a acestora.

 

Astfel, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi este pe cale a finaliza în aceste zile zilele înscrierile la trei cursuri de mare actualitate: Manager de proiect (MP), Expert achiziţii publice (EAP) şi Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene (EAFS). Cursurile sunt autorizate ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări), cursanţii având posibilitatea obţinerii, în urma examenului final susţinut în faţa unei comisii, a unui certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

„Aceste cursuri sunt de mare utilitate pentru cei care activează într-o companie, organizaţie neguvernamentală sau într-o instituţie publică. De asemenea, cursurile se adresează şi celor care îşi doresc să-şi îmbunătăţească aptitudinile, pentru a-şi creşte şansele de angajare. Cursurile sunt consistente, având 40-44 ore, combinând partea teoretică şi partea practică, sarcinile individuale şi lucrul pe echipe. Pentru a da posibilitatea cât mai multor cursanţi să participe fără a le afecta programul de lucru, cursurile se vor desfăşura în intervalul orar 17.00-20.00. Cursurile sunt adaptate la legislaţia actuală şi la exerciţiul financiar 2014-2020 şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ. Logistica şi lectorul cu bogată experienţă în domeniu fac ca fiecare curs să ofere raportul optim calitate-preţ. Programarea cursurilor a fost realizată de aşa manieră încât aceste cursuri să nu se suprapună. În acest mod, o persoană îşi poate îmbogăţi cunoştinţele semnificativ, dobândind o imagine de ansamblu asupra identificării surselor de finanţare, scrierii proiectelor, implementării acestora şi derulării procedurilor de achiziţii. În acelaşi timp, o entitate, fie ea companie, ONG sau autoritate publică, poate asigura participarea a trei angajaţi pe cele trei specializări, creând astfel o echipă de proiecte redutabilă.” (Adina Sardare, Coordonatorul Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi)

 

Cursurile se vor derula în lunile octombrie şi noiembrie. Înscrierile se realizează online, pe site-ul Camerei de Comerţ: www.cciasi.ro, iar cursurile se vor desfăşura la sediul instituţiei, din Iaşi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou. Sunt prevăzute reduceri de preţ pentru anumite categorii de salariaţi, pentru şomeri, studenţi precum şi pentru înscrierile colective, iar plata unui curs se poate face eşalonat, sub forma unui avans achitat până la începerea cursului şi a unei tranşe finale până la terminarea acestuia.

Advertisements

Related posts

Siretul SA, un alt mare brand al Pașcaniului a dispărut. Iată momentul decisiv din istoria Întreprinderii de Tricotaje și Perdele

Marius Parteni

Afacerile cu fructe de pădure s-au dezvoltat la Iași, în plină pandemie de COVID-19

Redacția

O nouă amânare. Taxa auto va fi restituită până la finalul lunii iunie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site