NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Prețurile serviciului de furnizare al apei și a celui de canalizare se majorează cu aproximativ 18% de la 1 ianuarie 2022

Efectele aprobării planului tarifar pe perioada 2020 -2024 care reglementează prețurile serviciilor de apă și canalizare se vor resimți foarte puternic de la 1 ianuarie 2022. Astfel, conform unei hotărâri de consiliu local aprobate în luna iunie a anului trecut, prețurile pentru aceste servicii se vor majora, începând cu anul viitor, cu aproximativ 11,8% pentru apă și 12,9% pentru canalizare. La aceste procente se va adauga și ajustarea anuală a prețurilor cu inflația înregistrată în anul precedent.

Cum în România se așteaptă ca inflația pe anul 2021 să fie situată între 7% și 8%, rezultă că pășcăneii vor plăti de la 1 ianuarie 2022 cu aproximativ 18% mai mult pentru aceste servicii.

Ce înseamnă aceasta în bani? În prezent pentru un metru cub de apă furnizat, canalizat și epurat, un pășcănean plătește 9,32 de lei. De la 1 ianuarie 2022, pentru același metru cub, același contribuabil va scoate din buzunar minim 11 lei, adică o majorare de aproximativ 1,7 lei pe metru cub.

Reamintim că, ApaVital a solicitat consilierilor locali, în 2020, aprobarea acestui plan tarifar, deoarece implementează un proiect european de modernizare și extindere a rețlelor de canalizare. La Pașcani aceste lucrări sunt cifrate la 28 de milioane de euro, însă până acum societatea de apă și canalizare nu a reușit să deschidă nicio procedură de licitație pentru selectarea constructorului care va efectua lucrările.

  
Advertisements

Related posts

Cine a luat crema afacerilor în judeţul Iaşi

Redacția

Noi produse tradiționale atestate în județul Iași

Redacția

Moşule, ce scump te-ai mai făcut!

Redacția
Încarcă...