NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Cupa Mondială este pe altă planetă?”. Frustrarea și furia cresc în China la cote maxime din cauza imaginilor din Qatar

Presa de stat din China a acordat o atenție deosebită Cupei Mondiale în această săptămână, dar meciurile au alimentat frustrarea că oamenii nu pot sărbători în stradă. Telespectatorii care au urmărit imaginile din Qatar cu mulțimi zgomotoase care participă la meciuri și petrec zgomotos în stradă au fost iritați și descurajați, în condițiile în care ei sunt blocați în case de strategia zero-Covid.

În mediul online au fost valuri de comentarii în care a fost criticată strategia actuală a Chinei, care menține o politică zero-Covid, iar comunități întregi sunt în lockdown din cauza unor infectări individuale.

China se confruntă în prezent cu cel mai grav focar din ultimele șase luni, iar blocajele au fost intensificate în ultimele două săptămâni. În ultimele 24 de ore, China a înregistrat peste 28.000 de cazuri noi, scrie BBC.

Fotbalul este foarte popular în China. Președintele Xi Jinping este cunoscut ca iubitor al sportului și a declarat că este un vis pentru țara sa să câștige Cupa Mondială.

Advertisements
Advertisements
  

Meciurile sunt difuzate la postul național CCTV, iar mass-media de stat au căutat să amplifice „prezența” Chinei. The Global Times a raportat despre modul în care produsele fabricate în China „de la autobuze la stadionul [Lusail] și chiar și unitățile de aer condiționat sunt bine reprezentate la eveniment”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vechii liberali din tabăra lui Ludovic Orban au lansat la Timișoara Platfoma Liberal Conservatoare

Redacția

Capacitatea de cazare turistică din România a crescut cu 5,3% în trimestrul II din 2022/ Constanța, Brașov și București dețin cele mai multe locuri de cazare

Redacția

Furie pe front și neliniște acasă pentru soldații ruși și rudele lor, în timp ce mobilizarea lui Putin se împotmolește în probleme

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site