NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorSocial

Un bătrân din Ruginoasa a rămas fără casă în plină iarnă (FOTO)

Toată agoniseala de-o viață a unui bătrân s-a făcut scrum. Un bărbat de 70 de ani din satul Rediu, comuna Ruginoasa, s-a trezit în plină iarnă fără acoperiș deasupra capului, după ce casa i-a fpst mistuită de flăcări. Incendiul a avut loc noaptea trecută. Bătrânul s-a autoevacuat, locuia singur.

Aseară, în jurul orei 21.53, în satul Rediu, comuna Ruginoasa, a izbucnit un incendiu la o locuință. La intervenție s-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Secției de Pompieri Pașcani, și un echipaj de prim ajutor calificat. Incendiul se manifesta generalizat, la acoperișul locuinței. În urma evenimentului, au ars: acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din azbociment pe o suprafață de aproximativ 60 de mp, materiale textile, mobilier din lemn și articole din PVC. S-au degradat elemente din pereții locuinței, tavan și alte elemente din tâmplărie. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, ne-a declarat Mihai Plugaru, purtător de cuvânt ISUJ Iași.

Odată cu răcirea vremii crește numărul incendiilor la locuințele particulare, din nefericire de multe ori acestea sunt cu victime și pierderi de vieți omenești. De aceea, ca de fiecare dată, ISU recomandă proprietarilor să trateze cu responsabilitate fiecare acțiune de prevenire a incendiilor, pentru protejarea propriei locuinţe într-un loc sigur şi confortabil, pentru întreaga familie.

De respectat următoarele reguli:

Advertisements
  

Coșuri pentru evacuarea fumului:

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Sobe cu şi fără acumulare de căldură:

– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

– pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă de dimensiunile 50×70 centimetri, asigurând astfel protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau a lemnelor aprinse;

– focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

– nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

Advertisements

– evitaţi supraîncălzirea sobelor;

– nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fundația Panaghia l-a adus pe Moș Crăciun pentru 300 de copii din suburbii (VIDEO)

Oana Cordoneanu

A crescut numărul de copii adoptați în județul Iași

Redacția

Scandal între doi soți din suburbia Blăgești

Marius Parteni
Încarcă...