NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum va fi VREMEA până pe 14 decembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 – 14 decembrie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

 

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  

MOLDOVA

Vremea va fi în general mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, pe toată durată celor două săptămâni de prognoză. Totuşi, se va remarca o tendinţăa de creştere a valorilor termice, astfel încât, în jurul datei de 7 decembrie, media regională a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, mediile diurne vor coborî spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade.

Pe 1 şi 2 decembrie va ninge pe arii relativ extinse, iar în zonele de deal şi de munte cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate. În restul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi fulguieli. Începând cu data de 8 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi în creştere.

cititi aici cum va fi vremea in celelalte regiuni a tarii

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria Municipiului Pașcani solicită operatorului județean, Apavital, să înceteze măsurile abuzive

Teona Gherasim

Pintilie a explicat de ce ApaVital a montat pavele în gropile din asfalt

Marius Parteni

Demers important pentru viitorul societății de Salubritate din Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site