RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum pot bacteriile vechi de milioane de ani să revoluționeze reciclarea bateriilor

O companie britanică propune o soluție inovatoare pentru reciclarea bateriilor uzate, folosind bacterii vechi de 50 de milioane de ani pentru a recupera metale critice precum litiul, nichelul și cobaltul.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro – articolul continuă mai jos –

Startup-ul Cell Cycle, parte a grupului SER, a dezvoltat un proces denumit LithiumCycle, bazat pe utilizarea unor microorganisme care, timp de milioane de ani, au contribuit la formarea rocilor metalice în natură, potrivit InterestingEngineering.

În contextul creșterii numărului de vehicule electrice și al echipamentelor electronice, volumul de baterii ajunse la sfârșitul ciclului de viață este în continuă creștere. Metodele convenționale de reciclare sunt adesea costisitoare, energofage și poluante. Cell Cycle propune o alternativă naturală, cu consum redus de energie și emisii scăzute de carbon.

  

„Bacteriile au fost folosite de mult timp în minerit pentru a extrage metale din minereuri, iar mai recent, în recuperarea metalelor din electronice distruse. Dar, cumva, nimeni nu s-a gândit să le adapteze pentru baterii – până acum”, a declarat Max Nagle, conducătorul companiei, pentru Engineer Live. El a subliniat că „aceste bacterii au existat înaintea omenirii, au modelat coastele, insulele, modul în care se formează și se produce metalul”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ceaţă densă pe toate drumurile din judeţul Suceava, zone cu vizibilitate sub 50 de metri

Redacția

SuperLiga: FC U Craiova 1948 vs. Universitatea Craiova. Arde Bănia!

Redacția

În 2025, doi sateliți ai Agenției Spațiale Europene vor crea prima eclipsă de Soare artificială

Redacția
Încarcă...