RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum poate o plimbare de doar câteva minute să ne dezlănțuie creativitatea?

Vă vin cele mai bune idei în timp ce alergați spre stația de autobuz sau când plimbați câinele? Nu sunteți singurii. Studii recente arată că atunci când suntem în mișcare suntem și mai creativi.

Un lung șir de oameni de știință influenți și-au „mișcat corpurile” pentru a-și deschide mintea – de la Darwin, care și-a avansat teoria evoluției în timp ce acumula ture de „calea gândirii”, la Nietzsche, care în 1888 avertiza: „Nu vă faceți griji, nu vă faceți griji. Nu credeți nicio idee care nu s-a născut în aer liber și din mișcare liberă”. Iar acum, oamenii de știință nu doar confirmă legătura dintre exercițiile fizice și creativitate, ci și deslușesc modul în care aceasta funcționează.

Adesea, când se vorbește despre beneficiile activității fizice, cercetătorii se referă, de fapt, la beneficiile fitness-ului – produsul unei activități fizice regulate și repetate. Dar interesant este faptul că prin simpla mișcare a corpului, pare că și creativitatea este îmbunătățită.

Marile genii ale lumii nu se fereau de sport

  

„Chiar și o singură și scurtă sesiune de exerciții aerobice poate declanșa gândirea creativă”, spune Dr. Chong Chen, profesor asistent în cadrul departamentului de neuroștiințe de la Universitatea Yamaguchi (Japonia).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România va primi 15,83 milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru despăgubirile acordate în cazul pestei porcine africane

Redacția

VIDEO Biden primit în Canada ca un ”mare prieten”, anunţă un acord privind imigraţia ilegală / 40.000 de migranţi au sosit anul trecut din Statele Unite în Quebec pe ”Drumul Roxham”

Redacția

Un bărbat acuzat de proxenetism a fost eliberat în loc să fie dus în arest preventiv

Redacția
Încarcă...