RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum ne apărăm de „piraţii“ internetului. Cele mai folosite metode ale celor care ne fură din spatele monitorului şi ce reguli trebuie să respectăm pentru a-i evita


Numărul mare de români care preferă să facă tranzacţii online a dus şi la o înmulţire a site-urilor care le intermediază. Acestea însă nu au cum să garanteze că vânzătorul sau cumpărătorul este de bună credinţă, negocierile şi discuţiile purtate între aceştia fiind particulare.

  

Escrocii postează anunţuri de vânzare a unor bunuri fictive şi bazându-se pe faptul că la primire, în general, firma de curierat nu permite deschiderea coletelor, trimit în loc de telefoane, camere foto sau alte electronice pietre, săpun sau bucăţi de lemn. Poliţiştii spun că multe dintre aceste anunţuri atrag atenţia potenţialelor victime din cauza preţurilor mult mai mici decât cele ale pieţei. „Cumpărătorii trebuie să conştientizeze că nu tot ce pare a fi frumos este real sau legal. Recomandăm tuturor cetăţenilor să fie precauţi atunci când efectuează o tranzacţie online şi să renunţe atunci când au cel mai mic indiciu că ar putea fi înşelaţi“, a spus Mădălin Ţăranu, reprezentant al Poliţiei ieşene. Acesta a mai precizat că escrocii vin în mod permanent cu noi metode prin care vor să-şi înşele semenii, metode pe care de multe ori le adaptează, în mod abil, în funcţie de persoana pe care vor să o înşele. „Când cumpărăm de pe internet, trebuie de asemenea să fim foarte atenţi la modalitatea în care se efectuează plata. Sub nicio formă cumpărătorul nu trebuie să ofere celui cu care negociază datele personale sau codul PIN“, a mai explicat poliţistul. Acesta a mai arătat că au fost situaţii, în trecut, în care hackerii au clonat diverse site-uri ale unor firme mari în tentativa de a-i înşela pe clienţii acestora.

Advertisements

Citeste articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

ANUNȚ PRIVIND DEPUNEREA SOLICITĂRII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Redacția

5 obiceiuri care îţi garantează eşecul în viaţă

Redacția

Hoţii români de cabluri au lăsat o întreagă localitate din Italia în beznă

Redacția
Încarcă...