NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Anunțuri publicitare

Cum a fost întâmpinat pasagerul «1.000.000», o mamă cu copil ce venea de la Koln

Preşedintele CJ şi directorul aerogării au dăruit flori atât pasagerei care a marcat simbolic atingerea acestui prag istoric în decursul unui singur an, cât şi călătoarei cu numărul 1.000.001.

 

O scurtă ceremonie a marcat ieri, în holul Terminalului 3 al Aeroportului Iaşi, trecerea pasagerului cu numărul simbolic un milion, într-o numărătoare statistică începută cu prima cursă de pe 1 ianuarie 2017. Recordul, neatins în niciunul din anii anteriori, poate fi explicat prin înmulţirea curselor cu destinaţie sau plecare de pe Aeroportul Iaşi. Astfel, dacă anul trecut se înregistraseră 881.000 de călători trecuţi prin aerogara ieşeană, în 2017 se estimează că vor fi aproximativ 1,15 milioane, o creştere cu 30 la sută faţă de 2016. La rândul său, anul 2016 a marcat un record care va fi greu de doborât: numărul celor care trecut de check-in a fost cu 132 la sută mai mare decât în 2015.

Recordul din acest an a adus şi premii celor doi pasageri, respectiv cei cu numărul 1.000.000 şi 1.000.001. Este vorba de două pasagere, mai exact, care au fost întâmpinate cu flori de către preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, şi de directorul Aeroportului, Alexandru Anghel.Ele veniseră cu zborul Blue Air de la Koln, programat să aterizeze la ora 13.00. „Milionara“ Veronica Pop şi succesoarea ei în numărătoarea statistică a călătorilor, Felicia Putină, au fost recompensate cu diplome şi cadouri – pentru prima, un voucher cu toate destinaţiile acoperite de Blue Air, de la Iaşi, valabil un an, precum şi o valiză de cală şi un rucsac din partea magazinului Valigeria, iar pentru cea de-a doua, un abonament de parcare gratuită pe parcursul unui an, din partea Aeroportului, şi o geantă de voiaj din partea magazinului Best Value. La eveniment au fost prezenţi membri ai conducerii Aeroportului, preşedintele Consiliului Judeţean, reprezentanţi ai companiei Blue Air, dar şi ai mediului de business local. În cuvântul său, Maricel Popa a felicitat fosta administraţie, dar şi pe cea abia instalată în funcţie, „care are o sarcină foarte importantă: să dezvolte Aeroportul, ca să reuşească să premieze şi pasagerul cu numărul 2.000.000“. Şeful CJ a arătat că aeroporturile Suceava şi Bacău au deja terminale noi şi le-a transmis celor din noul Consiliu de Administraţie să facă „toate eforturile pentru construirea unui nou terminal, cu o capacitate nu de 2.000 de pasageri, ci de 4.000“. Despre extinderea mai mult decât necesară a infrastructurii aeroportuare a vorbit şi Alexandru Anghel: „Capacităţile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenţei cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obligă să urgentăm investiţiile în dezvoltarea unei noi infrastructuri. Sperăm foarte mult ca, anul viitor, proiectele noastre de dezvoltare să se afle deja în faza de execuţie, iar împreună cu companiile aeriene să putem deschide rute noi“.

Directorul Aeroportului a amintit şi de necesitatea construirii unui drum de acces corespunzător între oraş şi aeroport. În prezent, de pe Aeroportul Iaşi se poate călători, cu patru companii diferite, spre 21 de destinaţii, dintre care 16 sunt externe – un salt uriaş faţă de 2012, când exista o singură cursă externă (Viena) şi doar una internă (Bucureşti).

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Vând casă și teren Pașcani

Redacția

SC POWER CONCEPT ANGAJEAZĂ

Redacția

ERVICE AUTO. -ANGAJEAZĂ:

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site