RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Criza umanitară din Gaza: Situația „trebuie să se schimbe”, i-a transmis David Cameron lui Benny Gantz

Șeful diplomației britanice, David Cameron, și-a exprimat miercuri îngrijorarea că „încă nu există nicio îmbunătățire pe teren” în Gaza, care a fost cufundată într-o criză umanitară de războiul dintre Israel și Hamas, după o întâlnire cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian, potrivit AFP.

David CameronFoto: Alex Brandon / AP / Profimedia

„Acest lucru trebuie să se schimbe”, a avertizat ministrul britanic de externe, care a mai spus că Marea Britanie este „foarte îngrijorată de perspectiva unei ofensive militare la Rafah”, într-o declarație postată pe X (fostul Twitter).

  

„La întâlnirea mea de astăzi cu Benny Gantz, am precizat clar măsurile pe care Israelul trebuie să le ia pentru a crește ajutorul către Gaza”, a detaliat David Cameron, referindu-se la schimburile „dificile, dar necesare” cu marele rival al premierului Benjamin Netanyahu, într-un moment în care presiunea internațională asupra Israelului se intensifică.

„Am discutat despre eforturile care trebuie depuse pentru a obține o pauză umanitară, astfel încât ostaticii să se poată întoarce sănătoși acasă și pentru ca bunurile esențiale să poată fi livrate în Gaza”, a continuat șeful diplomației, îndemnând Israelul să „crească fluxul de ajutoare”.

David Cameron și Benny Gantz au evocat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Impunerea Certificatului COVID, subiect închis la începutul Valului 5

Redacția

Guvernul pune cruce alegerilor parțiale. Zeci de localități nu au primar

Redacția

Bulgar prins când încerca să introducă în România parfumuri contrafăcute de peste 600.000 de lei

Redacția
Încarcă...