NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Criză de sânge fără precedent,cu RH negativ, în spitalele ieşene. Femeie din Pașcani internată în stare critică la Maternitatea Cuza-Vodă

Criză de sânge fără precedent în spitalele ieşene. Centrul Regional de Transfuzii nu mai are nicio pungă de sânge cu Rh negativ.

  

Operaţii amânate şi apeluri disperate pentru sânge în celelalte judeţe. Centrul Regional de Transfuzii de la Iaşi se confruntă cu un moment extrem de delicat, aflându-se în imposibilitatea de a onora cererile spitalelor pentru sânge, întrucât nu are pe stoc nicio unitate de sânge cu Rh Negativ. Pentru a salva o pacientă internată în stare critică la Maternitatea Cuza-Vodă din Iaşi, medicii au găsit sânge abia la Focşani. Femeia în vârstă de 34 de ani se zbătea între viaţă şi moarte din cauza unei hemoragii puternice şi avea nevoie de sânge grupa AB4 Rh negativ.

Reprezentaţii maternităţii aveau la începutul săptămânii o singură pungă de sânge din categoria menţionată, fiind nevoiţi să apeleze la ajutorul colegilor din ţară. „Pacienta a fost diagnosticată cu o hemoragie disfuncţională, adică suferă de o pierdere de sânge cronică, care la menstruaţie poate provoca complicaţii foarte mari, aşa cum a fost cazul în situaţia de faţă. Bolnava nu a fost la medic în timp util şi, când a ajuns la spital, cei de la Paşcani au putut doar să constate gravitatea situaţiei şi să o trimită la noi. În maternitate a ajuns cu hemoragie avansată, cu hemoglobina scăzută la 4,5. Atunci aveam o singură pungă de sânge care i-a fost administrat. Pe urmă am cerut ajutor la alte spitale, dar nimeni din Iaşi nu avea. Am primit în cele din urmă două pungi de la Vrancea”, a declarat medicul Maria Stamatin, director medical al Maternităţii „Cuza Vodă“.

Reprezentanţii centrului de tranfuzii au arătat că situaţia este îngrijorătoare încă de la sfârşitul lunii decembrie. Lipsa de sânge cu Rh negativ împinge urgenţele la mâna destinului.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Coronavirus în Europa: Irlanda interzice vizitele la domiciliu, Germania înăsprește restricțiile, Franța a reintrodus starea de urgența

Redacția

Astenia de primăvară: ce este şi cum poţi scăpa de ea

Redacția

Creșteri majore în grila de salarizare a personalului medical! Iată care vor fi salariile până în anul 2022!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site