RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Criză acută în sistemul medical: pacienții cu cancer rămân fără medicamente din lipsă de fonduri / Șefa Secției Oncologie de la spitalul județean Bihor: „Suntem aproape de situația de a alege care pacient intră mai repede în tratament”

Spitalul Județean Bihor nu a primit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate suficienți bani pentru achiziția de medicamente pentru bolnavii de cancer, astfel că există riscul ca mulți pacienți să rămână fără tratament. „Suntem aproape de situația de a alege care pacient intră mai repede în tratament”, avertizează șefa Secției Oncolgie.

„Noi am primit banii pe trimestrul IV, dar aceștia s-au consumat. Am cerut suplimentare de buget peste cel de 4,5 milioane de lei, alocat trimestrului IV. Astfel, am solicitat în plus 3,6 milioane de lei și am primit chiar astăzi (joi, 16 noiembrie, n.red.) 1,5 milioane de lei, aceasta însemnând că ne ajung până la jumătatea lunii decembrie 2023. Noi ar trebui să acoperim și primele două săptămâni din luna ianuarie 2024”, a declarat șefa secției Oncologie a Spitalului Județean, dr. Aniela Platona, citată de Radio Cluj preluat de Rador.

Problema vine de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care trebuie să asigure banii pentru medicație prin Programul Național de Oncologie.

Cele două spitale care tratează pacienții oncologici din Bihor nu au primit de la CAS Bihor fondurile necesare până la sfârșitul anului. Astfel, spune dr. Aniela Platona, spitalele respective se află în situația de a amâna tratamentul bolnavilor recent diagnosticați sau chiar trebuie să restrângă tratamentul celor aflați deja în programele terapeutice:

  

„Pentru pacienții noi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Copil căzut din telescaun, a fost chemat elicopterul SMURD

Redacția

Iulian Bulai anunță începerea votării la USR PLUS, ”cel mai plictisitor partid din România”: Unul are nume de dac autentic, unul de profet si al doilea de mare mucenic/ Toţi trei au emoţii. Unul va câştiga. Toţi trei vor aplauda

Redacția

Un bărbat a fost rănit grav de un urs, în oraşul Comarnic

Redacția
Încarcă...