NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Creșterea taxelor cu 16% și facilitățile acordate de consilierii locali au făcut ca Primăria Pașcani să colecteze mai mulți bani la bugetul local în 2013

Administatorul public al Primăriei Pașcani a declarat în ultima ședință de Consiliu Local, atunci când a prezentat execuția bugetului local de venituri și cheltuieli pe trimestrul al III -lea al anului 2013, că s-a reușit  o creștere a sumelor atrase la bugetul local.

Gică Zanet a lăsat să se înțeleagă că prin acțiunile actualului executiv local s-a reușit o mai bună colectare a taxelor de la cetățenii municipiului, persoane fizice și juridice, creșterea cifrându-se în jurul sumei de 697.767 lei.”Sunt declarații deplasate”, a comentat astăzi secretarul Mircea Zuzan afirmațiile pe marginea execuției bugetare.
Sumele suplimentare colectate la bugetul local se datorează unor acte administrative adoptate de consilierii locali, de modul cum și-a făcut treaba aparatul juridic și cel fiscal din cadrul Primărei.”O parte din declarații sunt deplasate. La prima citire se vede o creștere, dar nimeni din cei care au inițiat și prezentat acest document nu a ținut cont de influențele avute de actele administrative adoptate de Consiliul Local”, a subliniat secretarul Mircea Zuzan.
Unul din motivele care au dus la o mai bună colectare la bugetul local a sumelor a fost indexarea cu 16% a contractelor de închiriere și concesiune. Aici s-a înregistrat o creștere de 137.471 lei, din care 95.650 lei din executarea unor bunuri scoase la licitație. Serviciul de Finanțe Publice Locale a încasat aproximativ 27.000 lei, restanțe din taxa de parcare.   
De asemenea, în urma acordării de facilități la plata debitelor chiriașilor din locuințele de tip ANL sau sociale, la bugetul local a ajuns o sumă de 289.692 lei.
De la agentii economici care au ocupat abuziv domeniul public, în baza aplicării HCL numărul 42 din 2013, la bugetul local a fost colectată o sumă de 44.406 lei.
O altă mare creștere s-a înregistrat în urma achitării redevenței pentru utilizarea rețelelor de apă de către PSA Pașcani. Vorbim de 463.333 lei, la care se mai adaugă suma de10.450 lei redevența achitată de operatorul de Salubritate. La aceste sume se adaugă și alți 120.000 lei, virați la bugetul local de către RAGCL, din chiriile încasate pentru locuințele pe care încă le administrează. Adunate toate aceste cifre rezultă o sumă mult mai mare față de cea prezentată în execuția bugetară.     
Faptul că din creșeterea taxelor și impozitelor locale s-au creat o parte din aceste resurse la bugetul local a fost remarcat și de consilierul PDL, Ioan Ioniță.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Grevă la Primăria Pașcani. Angajații au ieșit în fața instituției publice, cu pancarte, pentru a-și cere drepturile

Ema Roman

Conducerea Primăriei: “Ne dorim să deschidem ștrandul de 1 iunie”

Ema Roman

România la bilanț. De ce cresc ratele la bancă din cauza majorării salariilor și scăderii taxelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site