NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Corupție în Primărie: Pașcaniul fără asistență juridică, la un proces din scandalul „AgroComplex”!

Viceprimarul Vasile Axinte face tot posibilul pentru a ajuta societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. să câștige un proces esențial în dosarul instrumentat de procurorii DNA. Este vorba despre încercarea societății primarului Dumitru Pantazi de a anula în justiție contractul de închiriere a terenului din cuva barajului din care a provenit prejudiciul de 2.045.000 de lei stabilit de procurori.

Astfel, deși Tribunalul Iași a fixat ca prim termen de judecată data de 29 iulie 2015, consilierii locali sunt chemați să aprobe angajarea unui apărator, în acest proces, două zile mai târziu, pe 31 iulie. Cu alte cuvinte, în fața judecătorilor, la primul termen, municipiul Pașcani nu va fi reprezentat într-un proces în care dacă AgroComplex câștigă, toate problemele penale ale primarului și celorlalți 31 de inculpați vor dispărea, iar municipalitatea va fi obligată să plătească suma de 29.000 de lei societății edilului șef.

  

Gestul primarului Dumitru Pantazi, de a pune în discuția aleșilor locali angajarea unui avocat la două zile după primul termen al procesului, arată în mod clar preocuparea acestuia ca firma sa câștige acest litigiu.

De altfel, dacă municipalitatea nu trimite până pe data de 27 iulie 2015 întâmpinare la cererea de chemare în judecată formulată de AgroComplex, va fi decăzută din dreptul ca pe parcursul procesului să invoce excepții sau să propună probe. Cu alte cuvinte, doar societatea primarului va avea aceste drepturi, ceea ce-i conferă un avantaj clar. Toate acestea sunt stipulate în citația primită pe 2 iulie de către Primărie.

Viceprimarul Vasile Axinte, inițiatorul proiectului de angajare a apărătorului, nu a putut fi contactat pentru a explica această situație, însă reamintim că sub răspunderea sa municipalitate nu a avut apărător la alte două procese ce priveau datoria AgroComplex, litigii pierdute de către Primărie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Noul consilier din legislativul păşcănean, Cosmin Ungureanu a depus astăzi jurământul

Ema Roman

Rectificare bugetară în regim de urgență: se face dezinfecție în scările de bloc și se dau bani la spital!

Răzvan Grecu

Cartelele preplătite pot fi cumpărate fără buletin până pe 31 martie 2020

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site