NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cortina care apăra demnitatea militarilor ruși a căzut / O armată care are nevoie de obuze nord-coreene și de deținuți din Sankt Petersburg nu mai este un egal pentru NATO (CNN)

Țarul ar putea, brusc, să rămână fără haine. Ceea ce a mai rămas din cortina care proteja demnitatea armatei ruse a căzut iar aceasta nu este cu siguranță a doua cea mai puternică armată din lume, scrie CNN, care analizează retragerea rușilor din fața contraofensivei ucrainene.

Retragerea Rusiei din jurul Harkovului – o „regrupare” planificată pe care unele mass-media de stat nici măcar nu au îndrăznit să o menționeze – este, fără îndoială, mai semnificativă decât prăbușirea anterioară a pozițiilor sale din jurul capitalei ucrainene Kiev. Aceste unități aveau poziții fortificate de luni de zile și uneori se aflau literalmente la câteva minute de mers cu mașina de granița rusă.

Faptul că Moscova nu a putut susține o forță atât de dureros de aproape de propriul teritoriu spune multe despre starea reală a lanțului de aprovizionare și a armatei sale. Este aproape ca și cum aceste unități care se retrăgeau au fugit înapoi către un vid, nu către puterea nucleară care în februarie se aștepta să își doboare vecinul în 72 de ore.

Advertisements

În al doilea rând, unitățile Rusiei nu par să fi efectuat o retragere atentă și prudentă. Au fugit și au lăsat în urmă atât blindate,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ieșirea din Gaza, mersul la Betleem: Povestea lui Milad, dubla binecuvântare a Crăciunului și despre libertatea creștinilor, greu încercată

Redacția

Un bărbat băut a furat o mașină parcată ilegal ca să-i dea o lecție proprietarului

Redacția

O tânără de 26 de ani a murit, după ce căzut de la etajul 6 al unui bloc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site