NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA: Virginia de Vest a adoptat interdicţia generală a avortului, cu puţine excepţii

Legislativul din Virginia de Vest a adoptat, marţi, o interdicţie radicală a avortului, cu puţine excepţii, un proiect de lege al republicanilor majoritari care au spus că speră că va face imposibil ca singura clinică de avort din stat să rămână deschisă, relatează news.ro, conform The Guardian.

„Va închide clinica de avort, de asta sunt sigur”, a spus Robert Karnes la Senat, pe fondul strigătelor protestatarilor care stăteau în faţa uşilor camerei. „Cred că va salva o mulţime de bebeluşi”.

Potrivit legii, victimele violului şi ale incestului pot obţine dreptul la avort până la opt săptămâni de sarcină, dar doar dacă anunţă înainte autorităţile. Astfel de victime care sunt minore au voie până la 14 săptămâni să avorteze şi trebie de asemenea să apeleze la autorităţi şi la un medic.

Victimele violului şi incestului ar trebui să raporteze agresiunea în termen de 48 de ore, iar pacientul trebuie să prezinte medicului o copie a raportului de poliţie sau a scrisorii legalizate înainte ca procedura să poată fi efectuată.

Advertisements
  

Avorturile ar fi permise şi în cazuri de urgenţă medicală.

Advertisements

Virginia de Vest se alătură statelor care au interzis avortul ca urmare a deciziei Curţii Supreme a SUA de la începutul acestui an de a pune capăt dreptului constituţional care protejează dreptul la avort la nivel naţional.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

UE renunță la tabu-uri și permite redeschiderea minelor de cărbune pentru a scădea dependența de gazele ruse / Timmermans, șeful Green Deal: ”Istoria a luat o altă turnură”

Redacția

VIDEO Capsulele de sinucidere asistată sunt acum legale în Elveția: “Ele nu au nevoie de un medic și medicamente”, afirmă creatorul lor

Redacția

De ce pierde ANAF în instanță pe “bandă rulantă”/ Expert în drept fiscal: Instanțele observă deficiențele de interpretare a legislației

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site