RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Coronavirus România. Numărul deceselor a ajuns la 17. Nouă dintre victime au fost în spitalul de la Suceava

Încă trei decese din cauza Covid-19 au fost anunțate miercuri seara de autoritățile din România, astfel că numărul total al persoanelor care au murit ajunge la 17. Nouă dintre acești pacienți – adică mai mult de jumătate – au fost internați în Spitalul Județean Suceava, care a devenit cel mai mare focar de infecție în epidemia din România.

Cine sunt persoanele decedate anunțate miercuri seara:

  • Este vorba despre un bărbat de 63 ani, din județul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în sectia de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020 16.
  • O femeie de 70 ani, din judetul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată cu coronavirus în data de 25.03.2020 17.
  • Și încă o femeie, cu aceleași date ca precedenta: 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

În prezent, bilanțul epidemiei de coronavirus în România este de 906 cazuri confirmate, 17 morți și 86 de persoane vindecate.

Focarul „Suceava”. Cine sunt cei nouă pacienți decedați aici

Așadar, două dintre victimele anunțate miercuri seara, două femei, cu aceeași vârstă, au fost internate la Suceava. Amândouă au fost confirmate pozitiv la coronavirus miercuri, 25 martie, adică chiar în ziua în care a intervenit și decesul. 

  

La  Spitalul Județean Suceava, despre care deja se vorbește de câteva zile, nouă pacienți au murit din cauza coronavirusului. Aici a murit și cea mai tânără dintre victimele de până acum din România: un bărbat de 52 de ani, care suferea de obezitate.

La Suceava există deja și cadre medicale confirmate cu coronavirus: nu mai puțin de 85! În total, au fost 170 de persoane infectate aici, cadre medicale și pacienți. Spitalul este închis în prezent pentru dezinfecție.

Victimele de la Suceava:

  • Bărbat, 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020
  • Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
  • Femeie, 72 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, internat anterior la secția de Cardiologie, posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
  • Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat la 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
  • Bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020. Bărbatul, care suferea de obezitate, a decedat în 25 martie. Este cel mai tânăr pacient decedat până acum în România.
  • Femeie de 70 ani, din judetul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată cu coronavirus în data de 25.03.2020, decedată la 25.03.
  • Femeie, 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată în data de 25.03.2020, decedată la 25.03.

DIGI24

Related posts

Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privinţa vaccinurilor

Redacția

Bilanțul ajunge la 20.749. Câte persoane sunt la Terapie Intensivă

Redacția

Dieta de 1200 de calorii. Cum slăbeşti sigur şi sănătos

Redacția
Încarcă...