NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coronavirus în lume: Numărul cazurilor se apropie rapid de 500.000. Europa nu e pregătită pentru ce urmează

Numărul deceselor provocated de Covid-19 la nivel mondial a depășit 21.000, iar cel al infecțiilor este de peste 471.000, în condițiile în care 114.000 de pacienți s-au vindecat deja, arată centralizarea Johns Hopkins de pe Arcgis.

SUA au devenit a șasea țară cu peste 1.000 de decese, fiind confirmate peste 68.000 de cazuri. Politicienii de la Washington au reuşit, în pofida disensiunilor generale, să ajungă la un acord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale epidemiei. Trump a spus, miercuri, că „i-ar plăcea mult” să ridice restricțiile împotriva noului coronavirus până pe 12 aprilie, pentru Paști.

Vara probabil că nu va opri răspândirea coronavirusului, a avertizat Centrul European pentru Controlul Bolilor și se estimează toate țările de pe Bătrânul Continent vor rămâne fără paturi disponibile la terapie intensivă până la mijlocul lunii aprilie.

Statele UE au nevoie de zece ori mai multe echipamente de protecție și alte dispozitive medicale decât poate aduce lanțul tradițional de furnizare, arată un document intern al Uniunii, potrivit hotnews

  

Italia are de departe cele mai multe decese, 7.503 de oameni murind în mai puțin de o lună. Bilanțul din Spania a sărit miercuri cu 738, până la 3.434 decese, mai multe decât în China.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Israel: Numărul pacienţilor cu coronavirus aflaţi în stare gravă a depăşit pragul de 200, pentru prima oară din aprilie

Redacția

Apropiat al lui Donald Trump, acuzat pentru sfidarea Congresului / A refuzat să participe la ancheta privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie

Redacția

CCR discută sesizarea președintelui Senatului privind remanierea miniștrilor USR

Redacția
Încarcă...