NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coronavirus în lume: Numărul cazurilor se apropie rapid de 500.000. Europa nu e pregătită pentru ce urmează

Numărul deceselor provocated de Covid-19 la nivel mondial a depășit 21.000, iar cel al infecțiilor este de peste 471.000, în condițiile în care 114.000 de pacienți s-au vindecat deja, arată centralizarea Johns Hopkins de pe Arcgis.

SUA au devenit a șasea țară cu peste 1.000 de decese, fiind confirmate peste 68.000 de cazuri. Politicienii de la Washington au reuşit, în pofida disensiunilor generale, să ajungă la un acord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale epidemiei. Trump a spus, miercuri, că „i-ar plăcea mult” să ridice restricțiile împotriva noului coronavirus până pe 12 aprilie, pentru Paști.

Vara probabil că nu va opri răspândirea coronavirusului, a avertizat Centrul European pentru Controlul Bolilor și se estimează toate țările de pe Bătrânul Continent vor rămâne fără paturi disponibile la terapie intensivă până la mijlocul lunii aprilie.

Statele UE au nevoie de zece ori mai multe echipamente de protecție și alte dispozitive medicale decât poate aduce lanțul tradițional de furnizare, arată un document intern al Uniunii, potrivit hotnews

Italia are de departe cele mai multe decese, 7.503 de oameni murind în mai puțin de o lună. Bilanțul din Spania a sărit miercuri cu 738, până la 3.434 decese, mai multe decât în China.

ZIARUL DE IASI

Advertisements
Loading...

Related posts

Certificatul energetic face legea în imobiliare

Redacția

Ponta nu vrea ca evazionistii sa fie parati de vecini

Redacția

Klaus Iohannis anunță carantină totală în România: Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu. Măsurile, în vigoare de mâine

Redacția
Încarcă...