RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cormac McCarthy, gigant al literaturii americane, a murit la 89 de ani

Gigantul american al literaturii Cormac McCarthy, care a găsit succesul târziu cu romanele sale emblematice precum “All the Pretty Horses” (“Căluţii mei, căluţi frumoşi”) şi “The Road” (“Drumul”), a murit marţi, la vârsta de 89 de ani, din cauze naturale, a anunţat editorul său, notează AFP.

Cormac McCarthyFoto: Evan Agostini / AP / Profimedia

Cronicar al Americii Munţilor Apalaşi şi al Vestului Sălbatic sumbru şi crud, McCarthy, ale cărui romane au fost adaptate de Hollywood ca “No Country for Old Men” (“Nu există ţară pentru bătrâni”), premiat cu Oscar, a murit la casa sa din Santa Fe, în satul New Mexico.

  

“Moartea lui a fost confirmată de fiul său, John McCarthy”, se precizează într-un comunicat al gigantului Penguin Ramdom House.

Născut Charles McCarthy pe 20 iulie 1933 la Providence, Rhode Island (nord-est), acest autor a 12 romane “a fost unul dintre cei mai renumiţi şi mai influenţi scriitori de pe planetă”, a salutat Penguin Random House.

McCarthy a câştigat mai multe premii prestigioase în Statele Unite, printre care un Pulitzer în 2007 pentru “The Road” (2006) care povesteşte rătăcirile unui tată şi unui fiu într-o ţară devastată de un cataclism de origine necunoscută.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Putin îl asigură pe Xi Jinping că va merge la JO de iarnă în semn de unitate cu China / ”Între ţările noatre s-a format un nou model de cooperare, bazat pe alte principii”

Redacția

Zelenski: Dez-ocuparea completă a centralei nucleare de la Zaporojie este o necesitate

Redacția

fanatik.ro: Doi miniștri și șase secretari de stat, puși să organizeze un meci de fotbal. Comitet interministerial pentru finala Europa League de la București

Redacția
Încarcă...