RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Copilărie fără delincvență- Acțiuni preventive, desfășurate de polițiști în școli

Poliţiştii de analiză şi prevenirea criminalităţii din Pașcani au desfăşurat activităţi de informare a elevilor în școli. Activitățile au vizat educația juridică a copiilor, acestora fiindu-le prezentate aspecte ce țin de prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.   

În municipiul Pașcani, poliţiștii de proximitate au desfăşurat o activitate preventiv-educativă la Şcoala Gimnazială Blăgeşti Paşcani. Activitatea a avut ca scop creşterea gradului

de informare al elevilor pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere şi de implicare în comiterea de contravenţii şi infracţiuni – noţiuni generale, factori determinanţi, urmările comiterii unor asemenea fapte. 

  

Beneficiari ai acestei acțiuni au fost 58 elevi din ciclul primar.

Copiii de la Şcoala Gimnazială Blăgești Pașcani, au primit vizita poliţiştilor, care le-au făcut o serie de recomandări cu caracter preventiv.
Tinerii au fost încurajaţi să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situaţiile conflictuale să nu degenereze în acte de violenţă, şi să respecte normele prevăzute în regulamentul şcolar.

Discuţiile s-au referit şi la prevederile noului Cod penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înţelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracţiunii, contravenţiei şi cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Demersurile de conştientizare şi informare a elevilor vor fi continuate de poliţişti şi în perioada următoare, în şcolile din municipiu.

Sursa: IPJ Iași

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Precizări în legătură cu informaţiile apărute astăzi în mass-media, despre Consiliul Judeţean Iaşi

Redacția

Maricel Popa, președintele PSD Iași și candidat pentru funcția de senator în Parlamentul României: Sunt ieșean get-beget, născut și crescut în Iași. Iubesc Iașul și tot ceea ce înseamnă farmecul capitalei culturale a României (P)

Redacția

Declarație politică deputat PNL Sorin Năcuță (P)

Redacția
Încarcă...