NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Copacii din cimitirul municipal vor fi tăiați pentru că prezintă pericol și vor obtura sistemul de supraveghere video ce va fi montat! Lucrările de amenajare a locurilor de veci se vor face doar de persoane acreditate de Primărie

Noi reguli vor fi stabilite în privința funcționării Cimitirului Municipal Pașcani, după ce se va termina inventarierea locurilor de veci. Regulamentul existent va fi modificat, iar în cimitir vor fi executate câteva lucrări importante cu scopul de a elimina debandada care este în prezent.

Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a explicat în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată săptămâna trecută de Actualitatea TV, că își propune să completeze gardul cimitirului, să amenajeze câteva platforme de deșeuri în interiorul acestuia, să monteze un sistem de supraveghere video și să amenajeze locații dotate cu energie electrică și apă pentru ca muncitorii ce lucrează la amenajarea locurilor de veci să nu mai taie gresia și faianța între morminte.

Mai mult, persoanele care se ocupă de astfel de lucrări vor trebui să obțină o acreditare de la Primăria Muncipiului Pașcani, în care vor primi un set de reguli pe care vor trebui să le respecte.

Totodată copacii din interiroul cimitirului vor fi tăiați, deoarece reprezintă un pericol, având în marea lor majoritate rădăcinile tăiate în timpul lucrărilor de amenajare a locurilor de veci, și pentru că vor obtura sistemul de supraveghere video. În locul acestora, lângă fardul de delimitarea a cimitirului, acolor unde se poate, se vor planta tuia.

Advertisements
Advertisements
  

„La cimitirul vechi dorim să facem o organizare acolo a funcționării în baza regulamentului existent astăzi. Apropos de regulament, acesta trebuie îmbunătățit pentru că nu prevede toate cazurile posibile, astfel încât omul când vine la Primărie și are nevoie de un loc de veci să știe exact ce trebuie și ce urmează să primească. Dar așteptă în perioada următoare să am referatele pe masă, astfel încât să achiziționăm materialele necesare pentru a întregi gardul de la cimitirul vechi, să montăm un sistem de supraveghere video, să amenajăm în interiorul cimitirului câteva platforme de deșeuri. Din păcate, acum lumea nu are unde să lase vegetalul de la cimitir și-l duce în zona stației peco. Și ați văzut că se adună acolo foarte multe astfel de deșeuri. Vom avea acreditări pentru toți cei care intră în cimitir pentru a face amenajări de morminte, în așa fel încât ei să știe exact ce să facă. Nu vor avea voie să taie gresie sau granit lângă locurile de veci. Vom crea niște zone speciale alimentate cu apă și curent, pentru ca acolo să-și facă ce le trebuie pentru morminte. Va trebui să   tăiem toți copacii din cimitir. Pentru că avem copaci mari în cimitir, care sunt înconjurați de morminte, iar când ai un copac în jurul căruia sunt săpate morminte înseamnă că majoritatea rădăcinilor copacului sunt tăiate. Astfel că ei reprezintă un pericol. Eu nu aș vrea ca în cazul unei furtuni, un copac să cadă peste un mormânt sau peste un cetățean. Nici sistemul de supraveghere nu poate să funcționeze bine dacă avem copaci, pentru că nu există vizibilitate. O perdea laterală este binevenită și cred că acolo, cel puțin teoretic, putem planta tuia”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Cât privește lucrările pentru noul cimitir, acestea vor fi demarate cel mai probabil anul viitor. În acest an vor fi aprobați noii indicatori tehnico – economici și vor fi demarate procedurile pentru desemnarea constructorului.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primarul anunță că săptămâna viitoare va semna contractul de concesionare a iluminatului public! Contestația Electomagnetica S.A. a fost respinsă!

Răzvan Grecu

Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în comuna Heleșteni

Redacția

28 februarie: „Ziua Porţilor Deschise” la subunitățile de Pompieri din Pașcani și Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...