RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Controlul judiciar şi arestul la domiciliu monitorizate cu brăţări de supraveghere

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care da posibilitatea monitorizarii cu bratari electronice si in cazul persoanelor aflate sub control judiciar sau arest la domiciliu, dar si pentru persoanele eliberate conditionat si care au anumite restrictii.

Aceasta ordonanta va intra in vigoare incepand cu 1 octombrie 2024 in sistem pilot. Totodata, ordonanta de urgenta aprobata de Guvern prevede extinderea utilizarii sistemului informatic de monitorizare electronica si in cazul in care instanta a impus condamnatului pe durata eliberarii conditionate sa nu se afle in anumite locuri sau anumite manifestari sportive, culturale sau adunari publice stabilite de instanta, respectiv de a nu comunica cu victima sau membrii de familie ai acesteia, cu participantii la savarsirea infractiunii sau cu alte persoane.

De la inceputul acestui an au fost montate 472 de bratari electronice de supraveghere, in prezent fiind active 208. De asemenea, 25 de persoane si-au indepartat bratara, iar 24 de persoane au fost retinute.

https://telem.ro/controlul-judiciar-si-arestul-la-domiciliu-monitorizate-cu-bratari-de-supraveghere/

  

Related posts

Șofer din județul Iași, implicat într-un accident pe E85, în urma căruia a rezultat moartea unei femei

Redacția

Gangsteri la Iași, un barbat a fost împușcat în gât din mașină azi-noapte. Poliția anunță că știe cine este trăgătorul

Redacția

Un bătrân de 77 de ani a fost bătut cu bestialitate

Răzvan Grecu
Încarcă...