NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Control al SHI Pașcani și ABA Siret la frontul de captare Moțca

Miercuri,  23 iunie,  o comisie formată din reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret și Sistemului Hidrotehnic Independent (SHI) Pașcani au desfășurat o acțiune de control la frontul de captare Moțca. La această acțiune au fost prezenți și reprezentanți ai SC APAVITAL SA.

În urma verificarilor in teren a fronturilor de captare, s-au stabilit o serie de măsuri necesare a fi întreprinse de către operatorul de apă.

Astfel, se va analiza starea lucrărilor de regularizare ale râului Moldova mal stâng, în zona frontului de captare Moțca III și Moțca IV și necesitatea realizării unui proiect de apărare împotriva inundațiilor a celor două fronturi. De asemenea, se va nivela terenul din perimetrul de protecție sanitară cu regim sever de la frontul de captare Moțca III, se va reface împrejmuirea perimetrului de protecție sanitară a fronturilor Moțca III și IV și se vor monta panouri avertizoare. In plus, se va realiza paza permanentă a zonelor de protecție sanitară cu regim sever a fronturilor de captare din administrarea SC APAVITAL SA Iasi. Nu în ultimul rând, se va solicita acceptul SHI Pașcani cu privire la orice lucrare efectuată in fronturile de captare.

Mentionam că SHI Pașcani, împreună cu ABA Siret, monitorizează permanent activitățile ce țin de domeniul nostru de competență și sprijină toți partenerii cu expertiza și informațiile necesare.

Advertisements

Related posts

180 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de pompieri militari din România

Redacția

Sfârşitul semestrului I la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”Paşcani a fost marcat printr-o manifestare culturală de înaltă aspiraţie

Redacția

,,Cariera – de la vis la realitate” dezbătută la Colegiul Tehnic ,,Unirea” Pașcani

Redacția
Încarcă...