NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consultări pentru noul guvern: ce șanse are Cîțu să fie desemnat premier din nou de Iohannis? Cu ce mandate merg partidele la Cotroceni

După sceneta nominalizării lui Dacian Cioloș pentru a forma un nou guvern și în plin colaps sanitar, președintele Klaus Iohannis îi cheamă pe liderii politici la consultări joi, de la ora 11.00, pentru găsirea unei soluții. În acest moment niciun partid nu poate promite o majoritate parlamentară, iar negocierile pot dura mai mult decât poate aștepta România. Soluția aparține președintelui Klaus Iohannis prin nominalizarea premierului, iar acesta are trei opțiuni: Florin Cîțu, un alt lider PNL sau o persoană independentă.

Liberalii se reunesc joi dimineață în ședința Biroului Național Permanent la ora 10.00, pentru a decide mandatul cu care vor veni în fața lui Klaus Iohannis. Astfel, liderii de organizații vor vota cu ce propunere de premier merg la consultările de la Cotroceni.

Ședința are loc în contextul în care, miercuri seară liderii PNL s-au întâlnit la vila Lac cu președintele Klaus Iohannis și au discutat mai multe variante pentru nominalizarea candidatului PNL pentru postul de premier. Surse participate la discuție susțin că au fost vehiculate trei nume: Florin Cîțu, Nicoale Ciucă și Lucian Bode.

Liderii PNL trebuie să ia o decizie în contextul în care atât USR, cât și PSD au anunțat că exclud orice colaborare cu Florin Cîțu pentru formarea unei majorități parlamentare.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Modificare radicală în Programul Rabla 2019. Ce condiție obligatorie trebuie să îndeplinească mașinile pentru a fi casate

Redacția

Amprentele fosilizate din New Mexico sunt cele mai vechi “dovezi fără echivoc” ale existenței oamenilor din America

Redacția

Cine a fost, de fapt, tatăl lui Nicolae Ceaușescu. Ce i-a făcut Elena Ceaușescu socrului său

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site