NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice/Rusia arde gazul pe care ar fi trebuit să îl furnizeze UE

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene a anunţat, vineri, convocarea unei reuniuni de urgenţă la nivel ministerial pentru a discuta despre modalităţile de gestionare a crizei energetice, în contextul eforturilor de reducere a dependenţei de Rusia.

„Preşedinţia cehă a Consiliului UE va convoca o reuniune urgentă a miniştrilor Energiei pentru a discuta despre măsuri de urgenţă specifice pentru abordarea crizei energetice”, a declarat vineri premierul Cehiei, Petr Fiala, într-un mesaj postat pe Twitter.

Decizia Preşedinţiei Consiliului UE a fost acceptată de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi intervine în contextul eforturilor Uniunii Europene de reducere a dependenţei de petrolul şi gazul din Rusia, potrivit cotidianului Le Monde.

VIDEO | O femeie în vârstă a devenit agresivă la bordul unui avion, din cauza unei băuturi alcoolice. Pasagera a lovit un steward, iar piloții au efectuat o aterizare de urgență

  

26 Aug, 16:43 | Știri externe

Advertisements

Țara în care guvernul declară criză energetică, de la 1 septembrie 2022

26 Aug, 14:15 | Știri externe

Inundații grave în Afganistan. Talibanii anunță cel puțin 180 de morți

25 Aug, 23:52 | Știri externe

Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Jozef Sikela, a declarat că reuniunea Consiliului Energiei ar urma să aibă loc „cât mai curând posibil”.

Advertisements

„Suntem într-un război energetic cu Rusia, iar situaţia afectează întreaga Uniune Europeană”, a afirmat Jozef Sikela, potrivit Mediafax.

Rusia arde gaze de 10 milioane de dolari pe zi pentru a face în ciudă UE.  » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Suedia înăsprește restricțiile anti-Covid pe măsură ce cazurile se înmulțesc

Redacția

FOTO-VIDEO | Un nou atac armat în SUA. Trei morți și 11 răniți după ce mai multe persoane au deschis focul asupra mulțimii, pe o stradă aglomerată din Philadelphia

Redacția

Polonia renunţă la un acord vechi de aproape 30 de ani cu Rusia, privind un important gazoduct

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site