RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

MĂRTURII fără precedent. Valea din Afganistan, mândră de atentatorii săi sinucigași. „Felicitări, fiul tău a murit” / „Viața nu conta pentru noi”

În valea Tangi, în adâncul munților afgani, Ismail Ashuqullah, un kamikaze antrenat de talibani, în vârstă de 25 de ani, le mărturisește jurnaliștilor marele său regret. Faptul că nu a avut timp să comită un atentat sinucigaș pentru a „răzbuna Coranul”, pe vremea când războiul făcea ravagii în această regiune. 

Valea Tangi a rămas, în mare parte, sub controlul talibanilor pe toată durata războiului, fiind locul în care martirii erau cu adevărat venerați.

Potrivit unui raport al misiunii ONU în Afganistan, anul 2019 a înregistrat cel mai mare număr de victime civile în urma atacurilor sinucigașe ale talibanilor, 1.499 de victime, dintre care 165 de morți.

„Regretul” de a nu fi ales să moară într-o mașină capcană

  

Ismail Ashuqullah s-a întâlnit cu echipa AFP, chiar în locuința sa din satul Otarhi, în Valea Tangi, Afganistan, într-o imensă cameră de oaspeți, în prezența tatălui său și a agenților talibani de informații.

Tânărul a explicat faptul că”a luptat timp de opt ani alături de insurgenți pentru a-i alunga pe americani și pe aliații lor din NATO din Afganistan”, potrivit reportajului realizat de AFP, citat de site-ul laprovence.com.

„Când am fost informat de către superiorii mei că mă voi alătura batalionului (de potențiali kamikaze),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un turist a rămas două degete, după ce a fost mușcat de un păianjen, la Ibiza

Redacția

TENSIUNI puternice în Moldova. Maia Sandu, acuzată de tentativă de uzurpare a puterii / Cine cheamă oamenii la proteste în Chișinău

Redacția

Arde Andaluzia, caniculă extremă în sudul Spaniei. Unde găsiți informații, consiliere și ajutor

Redacția
Încarcă...