NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consiliul Concurenței, despre explozia prețurilor RCA: Ieșirea din piață a celei mai mari companii creează un șoc, a cărui absorbție va dura mai multe luni

​Prețurile RCA au crescut enorm după declanșarea procedurii de faliment la City Insurance, chiar și pentru unii șoferi fără accidente în ultimii ani. Scumpirile au fost făcute de toți asigurătorii RCA, inclusiv de cei care anul trecut practicau prețuri prohibitive. Ce spune Consiliul Concurenței despre această creștere generalizată a prețurilor RCA? Bogdan Chirițoiu, președintele autorității, susține că ar fi câteva explicații, dar și că autoritatea monitorizează permanent piața RCA și că va interveni când vor exista indicii privind posibile nereguli.

Cum explică șeful Consiliului Concurenței creșterea prețurilor RCA

  • “Ieșirea celei mai mari companii creează inevitabil un șoc în piață, iar absorbția acestui șoc va dura mai multe luni. Dar există un mecanism implicit de plafonare a prețurilor plătite de asigurați, nu mai mult de 1,36 ori prețul de referință (Pentru polițele cu o durată de 12 luni, conform mecanismului asiguratului cu risc ridicat.).
  • Retragerea autorizației și declanșarea procedurilor privind falimentul societății City Insurance au obligat clienții acesteia să se reorienteze spre alte companii de asigurare din piață.
  • Astfel, odată cu majorarea numărului de clienți crește și riscul companiilor de asigurări de nu putea acoperi eventualele despăgubiri. Prin urmare, societățile de asigurare își calculează tarifele în așa fel încât să le permită acestora acoperirea pierderilor și evitarea unei posibile intrări în insolvență.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Octavian Berceanu, despre cum sunt arse deșeurile toxice la Sintești: Dimineața era un furnal chiar lângă A3, la intrare în București

Redacția

Anca Dragu: Întâlnirea care va avea loc, luni, între liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu va fi pentru negocieri referitoare la Cabinetul Ciucă

Redacția

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul dintre aceștia, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieții”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site