NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Condiţiile PSD şi USR pentru susţinerea Guvernului Ciucă, greu de acceptat de PNL

Liberalii au încercat marţi seară, pentru a doua oară, să-i convingă pe social-democraţi să sprijine Guvernul Ciucă, însă fără ca PSD să fie tratat ca un partener serios, adică fără a negocia o cedare de ministere, agenţii sau alte funcţii în instituţiile de stat, aşa cum sunt procedurile uzuale de negociere, când soliciţi sprijin parlamentar. Cu atât mai mult când este vorba de formaţiunea cu cel mai mare număr de aleşi.

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, echipa PSD, condusă de preşedintele Marcel Ciolacu, i-a anunţat din start pe liberali că nu vor vota varianta Guvernului minoritar PNL-UDMR, ci vor sunt pe masă două variante: intrare la guvernare alături de aceştia sau opoziţia parlamentară. Iar PSD a venit şi cu listă de condiţii politice. Social-democraţii au cerut şapte portofolii guvernamentale, dintre care unul să fie minister avizator, adică Finanţe şi sau Justiţie. De asemenea, PSD ar mai vrea şi ministere ca Internele sau Apărarea, Fondurile Europene, Transporturile şi Sănătatea. Cîţu a respins din start oferta înaintată de Ciolacu, au declarat surse din PNL pentru „Adevărul”. 

Două portofolii la care liberalii nu ar renunţa în ruptul capului sunt Finanţele şi Internele. Finanţele reprezintă ministerul cu care premierul trebuie să aibă o colaborare excelentă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Mirel Rădoi, dezamăgit după remiza cu Islanda: “Un eșec național, probabil ne va chinui toată viata”

Redacția

Dezvăluire după mai bine de 60 de ani: identitatea germanului care a ajutat la capturarea nazistului Adolf Eichmann în Argentina – Jewish Chronicle

Redacția

Istoria mai puțin știută ale cazinourilor din Suedia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site