RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Concurs dedicat sărbătorilor pascale, la Protopopiatul Pașcani

La propunerea Patriarhiei Române, în această săptămână a Floriilor, se va desfășura un concurs la nivel de protopopiate, sub genericul „Bucuria de a fi creștin”.

 

Astfel, joi, 25 aprilie, începând cu ora 14.00, concursul va implica și copiii pășcăneni, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

  

Evenimentul, care se va desfășura la sediul Protopopiatului Pașcani,  va cuprinde 3 secțiuni diferite: recitare de poezii cu caracter religios, patriotic sau aparținând literaturii universale, intonarea unui cântec religios, adecvat perioadei Triodului sau celei Pascale, patriotic sau popular, citirea unui text cu caracter religios, popular sau aparținând literaturii culte românești.

La acest concurs s-au înscris deja peste 50 de copii, iar o comisie specială va desemna 3 câștigători care vor merge mai departe la etapa de nivel mitropolitan.

 „Copiii înscriși la concurs doresc cu toții să-și exprime talentul, dragostea și atașamentul față de valorile muzicii, ale poeziei și literaturii în general”, a declarat Pavel Postolache, protopopul municipiului Pașcani. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Profeţiile părintelui Arsenie Boca: “România va fi înconjurată de flăcări” (VIDEO)

Redacția

Consumul de electricitate a scăzut cu 5,3% în primele patru luni ale anului

Redacția

Patriarhia Română anunță o donație de 500.000 de euro pentru creştinii din Siria şi Orientul Mijlociu

Redacția
Încarcă...