NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concurenţă la Şcoala de Poliţie. Pe un singur loc se întrec şase candidaţi

Concurenţă mare la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj. 763 de tineri se întrec pe cele 125 de locuri. Faţă de anul trecut, când erau trei pe loc, acum sunt şase.

 

Robert are 20 de ani şi este din Suceava. A terminat liceul în urmă cu un an, însă nu a mers la facultate. În toată această perioadă s-a pregătit intens la gramatică şi s-a antrenat pentru proba sportivă. Mai ales că ştie că, an de an, de această etapă trec doar jumătate din candidaţi. 

“Este o concurenţă foarte mare. Da, ştiu, oricum este o concurenţă mare şi la Câmpina, acolo o să vină mulţi de la academie. Eu sunt pregătit şi cred că o să fie bine. Am vrut să merg întâi la o facultate, dar m-am gândit că îmi place în cadrul Poliţiei”, a spus Robert Vuzganu. 

În acest an, la Şcoala de Poliţie din Cluj candidează 763 de tineri. 

„Concursul nostru de admitere este etapizat, iniţial se înscriu candidaţii la IPJ în judeţele unde îşi au domiciuliul. După aceea, urmează o examinare medicală şi o testare psihologică. Iniţial au fost circa 1.300 de candidaţi pe 125 de locuri. Atât şcoala din Cluj, cât şi cea de la Câmpina asigură locuri de muncă pentru absolvenţii noştri”, a spus cms. şef de poliţie dr. Marian Adrian, reprezentant al Şcolii de Poliţie „Septimiu Mureşan”. 

După etapa de înscriere, urmează concursul de admitere care presupune probe practice, sportive. Cei care reuşesc să meargă mai departe vor susţine un examen pe 11 septembrie. Este vorba despre o probă în care candidaţii trebuie să răspundă la 90 de întrebări, din care 60 din gramatica limbii române, iar restul dintr-o limbă străină.   

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ministerul Educației: Aproape un sfert din școli nu au internet. Când vor fi conectate la rețeaua web

Redacția

Zeci de copii au experimentat viața de cercetaș

Irina Gherasim

Elevii ar putea avea cursuri de numai 30 de minute. Noi măsuri analizate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site