RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Concluzia primarului Pantazi: Proiectele opoziției sunt blocate de secretarul Jitaru

Secretara Primăriei Pașcani este cea care blochează proiectele opoziției și nu le promovează spre dezbatere în plenul legislativului local. Aceasta este concluzia trasă din discuția de astăzi din plenul legislativului local. Cel care a adus în discuție acest aspect este primarul Dumitru Pantazi.

 

 

  

După citirea ordinii de zi, liderul opoziției l-a întrebat pe edilul local de ce nu a introdus spre dezbatere proiectele opoziției. ”Aș vrea să știu de ce nu sunt introduse proiectele inițiate de noi și de domnul Olariu. Multe dintre ele au depășit termenul de 30 de zile”, a spus Marius Pintilie.

Irina Jitaru a intervenit în discuție și a susținut. ”Atributul stabilirii ordinii de zi aparține primarului. El este ordonatorul de credite, știe cel mai bine cum se cheltuie banul public, și apreciază oportunitatea proiectelor”, a spus Irina Jitaru, secretarul Primăriei Pașcani.

Răspunsul dat de aceasta liderului opoziției nu a fost pe placul edilului local. Vizibil supărat acesta i-a spus: ”De ce nu ați spus că sunt depuse proiecte? În funcție de timp le analizam. Nu am fost informat”, a spus Pantazi, încercând să se scuze.

La auzul acestor vorbe, secretarul a lăsat capul în jos și nu a mai replicat nimic, semn că se supune șefului. Asta în condițiile în care despre aceste proiecte s-a mai discutat în ședințele trecute, iar cei din opoziție l-au mai întrebat pe Pantazi despre stadiul lor.

PNL a depus mai multe inițiative printre care schema de minimis, înființarea parcărilor în oraş, schimbarea numelui Bibliotecii Municipale. Şi consilierul din partea PMP, Sorin Olariu a iniţiat două proiecte care nu au mai ajuns pe ordinea de zi a şedinţei de CL. Este vorba despre cel care vizează înfiinţarea unui centru de recoltare a sângelui în Paşcani, precum şi cel privind înlesnirea accesului la informaţiile cu caracter public. 

Related posts

Fara apa potabila pana la orele amiezii

Teona Gherasim

Nelu Tătaru: Putem să ne gândim şi la alte măsuri după 1 iulie. Ce condiții pune Ministrul Sănătății pentru o nouă relaxare

Redacția

Achiziție de 500 mii lei sub semnul întrebării la Eco Salubritate! Iată despre ce este vorba

Marius Parteni
Încarcă...