RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Concernul farmaceutic AstraZeneca a declarat că intenționează să înceapă să obțină un profit “modest” din vaccinul său împotriva COVID-19, după ce până acum l-a vândut la prețul de cost

Compania britano-suedeză a anunțat că nu a obținut până acum profit din vaccinul anti-Covid elaborat de Universitatea Oxford, spunând că nu va face acest lucru în timpul pandemiei. Dar directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat că vaccinurile anti-Covid vor fi în continuare vândute la preț redus țărilor sărace.

AZ a declarat că a furnizat vaccinuri anti-Covid în valoare de 2,22 miliarde de dolari, reprezentând livrarea a 580 de milioane de doze, în primele nouă luni ale anului 2021 – inclusiv 1,05 miliarde de dolari în al treilea trimestru.

Dacă se includ parteneri sub licență pentru a produce vaccinul, au fost livrate 1,5 miliarde de doze pentru folosință în peste 170 de țări, a spus AstraZeneca, adăugând că “se așteaptă acum la o tranziție progresivă a vaccinului la o rentabilitate modestă pe măsură ce se primesc comenzi noi”.

Rezultatele au arătat că, de-a lungul anului până în prezent, marjele de profit ale companiei s-au micșorat față de anul trecut “reflectând în mod predominant furnizarea echitabilă, fără profit pentru AstraZeneca, a vaccinului pandemic COVID-19”.

  

Cu toate acestea, pentru al treilea trimestru, vaccinul a avut o mică contribuție pozitivă la câștiguri. AstraZeneca a declarat că veniturile sale pentru trimestrul 3 au crescut cu 50%,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Taiwanul ”condamnă energic manevrele provocatoare” ale Chinei și anunță că „îşi va apăra ferm suveranitatea şi securitatea naţională”

Redacția

VIDEO Ce s-a întâmplat cu un vehicul rezistent la mine primit de armata ucraineană din Turcia după ce a lovit o mină

Redacția

Bebeluşul ucis în bătaie de mamă, ar fi fost agresat şi în urmă cu o lună

Redacția
Încarcă...