NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comunele din zona Pașcaniului primesc bani pentru inventarierea terenurilor

Mai multe localitati din judetul Iasi ar putea beneficia de fonduri de la bugetul central dupa inventarierea terenurilor pe baza Legii 165/2013. Localitatile care au finalizat inventarierea terenurilor ar putea beneficia de o subventie de 6 lei pe fiecare hectar in parte, pentru cofinantarea lucrarii.

Fondurile vor ajunge doar la comune, insa nu toate ar putea beneficia de bani. Peste 30 de comune iesene au finalizat inventarierea terenurilor in baza Legii 165/2013, acestea fiind Bals, Comarna, Cozmesti, Cristesti, Deleni, Draguseni, Dumesti, Fantanele, Focuri, Golaesti, Harmanesti, Holboca, Horlesti, Lungani, Mironeasa, Mogosesti-Siret, Motca, Plugari, Popricani, Romanesti, Roscani, Scheia, Tatarusi, Tibana, Tibanesti, Tiganasi, Todiresti, Tomesti, Ungheni, Vanatori, Vladeni, Voinesti. Inventarierea a fost finalizata si in cazul municipiului Pascani, insa, conform OUG 8/2014, acesta nu va beneficia de fonduri pentru plata expertilor ce au efectuat lucrarea.

“Suma destinata cofinantarii se calculeaza in cuantum fix de 6 lei per hectar pentru toata suprafata unitatii administrativ-teritoriale si este virata de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara in limita fondurilor disponibile, in contul unitatii administrativ-teritoriale. Virarea sumei se face la data incheierii actiunii de inventariere a terenurilor care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate de pe intreaga unitate administrativ-teritoriala, cu conditia ca documentatia sa fie avizata de oficiul de cadastru si publicitate imobiliara si in ordinea prioritatilor stabilite de catre prefect“, se arata in ordonanta Guvernului.

sursa www.bzi.ro

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

O comisie de la Prefectura Iași a evaluat pagubele produse în Miroslovești

Diana Marcu

Pagube însemnate la un atelier din Topile

Redacția

Investiții în curs de finalizare în comuna Valea Seacă

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site