NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comuna Valea Seacă mai rămâne o vreme fără primar

Viceprimarul comunei Valea Seacă nu a preluat, încă, oficial atribuțiile de primar. Proiectul aflat, în acest sens, pe ordinea de zi a ședinței din 10 decembrie, a fost amânat.

Motivul a fost acela că proiectul de hotărâre privind preluarea atribuțiilor de primar de către Gheorghe Băiceanu nu a stat 30 de zile în dezbatere publică. Mai mult, acesta nici nu avea viza de legalitate a secretarului. El urmează să fie discutat într-o ședință viitoare.

În ședința de vineri au fost aprobate taxele și impozitele locale pentru anul 2016. Acestea nu vor crește, în ciuda modificărilor din Codul Fiscal. Pentru eliberarea unei adeverințe, cetățenii vor plăti 2,5 lei. Taxa de autorizare a activităților de tip bar, restaurant sau discotecă au fost stabilite după cum urmează: 200 lei pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în locații ce nu depășesc 400 metri pătrați și de 2000 lei pentru cele de peste 500 metri pătrați.

Taxele și impozitele locale nu se majorează cu 10%. Aleșii locali au aprobat bonificația de 10% pentru cetățenii care își achită integral obligaţiile până la 31 martie 2016.

loading...
Advertisements

Related posts

Tragedie la Hălăucești: o familie distrusă de alcool

Răzvan Grecu

Mama femeii care și-a ucis băiatul de 16 ani din suburbia Gâștești solicită ajutor pentru costurile din penitenciar

Teona Gherasim

Rocadă PNL de ultim moment, la Hălăucești! Actualul viceprimar candidează la funcția de primar

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site