RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Companii din România, în top 500 firme mari din Europa Centrală și de Est. Ciucă: Continuăm să susținem mediul privat

Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022, contribuind la creșterea economică a țării, a transmis președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Liderul PNL a făcut referire la statistică Coface, care indică faptul că în top 500 companii mari din Europa Centrală și de Est, 60 sunt din România.

Nicolae Ciucă: Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022. Foto: Mediafax

Nicolae Ciucă: Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022. Foto: Mediafax

Conform statisticii realizate de grupul Coface, România a depăsit Ungaria la numărul de societăți comerciale în Europa Centrală și de Est, fiind pe locul al treilea, cu 60 de firme.

  

Nicolae Ciucă a transmis că performanțele ale României vor contribui la creșterea economică. „Este un efect direct al măsurilor luate de guvernarea liberală și al programelor de sprijin pentru mediul de afaceri. Și în actuala configurație guvernamentală, continuăm să susținem mediul privat, singura soluție pentru păstrarea locurilor de muncă ale românilor, crearea altora noi și creșterea economiei reale pe termen lung,” a afirmat edilul.

Potrivit profit.ro, cifra de afaceri a companiilor românești a crescut cu 44,1% la 112,2 miliarde de euro, în timp ce profitul net a crescut cu 142,5%.

În top 500 companii din Europa Centrală și de Est se află firme românești,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SURSE Întâlnire între liderii PNL şi Iohannis la Vila Lac

Redacția

Zece motive să vizitezi Munţii Măcinului. Este locul unde păşeşti pe roci mai vechi decât dinozaurii

Redacția

Liban: În ciocnirile dintre susţinătorii partidului şiit şi locuitorii suniţi au fost ucise cel puțin cinci persoane, printre care trei membri Hezbollah

Redacția
Încarcă...