RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Compania Pfizer a cerut autorizarea de urgență a pastilei anti-COVID în Statele Unite ale Americii, care poate fi administrată acasă, în primele zile după apariția simptomelor

Compania Pfizer a anunţat marţi că a cerut autorizarea de urgenţă în SUA a pastilei sale anti-COVID-19, un tratament foarte aşteptat pentru că poate fi administrat cu uşurinţă acasă în primele zile după apariţia simptomelor, în caz de contaminare, informează AFP.

Pfizer a depus cererea sa pentru autorizarea acestui tratament antiviral la Agenţia pentru Medicamente a Statelor Unite (FDA), a anunţat gigantul farmaceutic într-un comunicat.

La începutul lunii noiembrie, Pfizer, care comercializează deja împreună cu compania germană BioNTech unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva COVID-19, a dezvăluit că antiviralul său oral PF-07321332, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, a demonstrat o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau de deces dacă este administrat în primele trei zile de la apariţia simptomelor, conform rezultatelor intermediare ale studiilor clinice.

Testele au fost întreprinse de Pfizer pe persoane adulte cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii COVID-19. Acestea au ingerat medicamentul o dată la fiecare 12 ore, timp de cinci zile.

  

Washington Post a informat marţi că executivul american intenţionează să anunţe săptămâna aceasta achiziţionarea a 10 milioane de tratamente antivirale.

Pf

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Efectele revoluției bugetare: maraton de modificări ale legislației și reașezări politice

Redacția

Un nou proiect pe piața de info on line Bursadestiri.ro

Redacția

Anca Dragu, despre PNDL 3: Nu putem gira practica de a acţiona peste noapte pentru interese politice / Programul de guvernare trebuie să meargă înainte fără interese politice ataşate de el

Redacția
Încarcă...