NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Compania Blue Air şi Aeroportul Iasi anunţă noi zboruri interne din Iaşi, începând din toamnă

De la 1 octombrie 2016, iesenii vor putea zbura spre Cluj si Timisoara si retur, noile curse fiind asteptate cu interes, in special de mediul de afaceri.

 

 

Cursele Iasi-Cluj-Timisoara-Iasi si Iasi-Timisoara-Cluj-Iasi vor fi efectuate zilnic de compania Blue Air care deja opereaza la Iasi spre alte destinatii, atat interne, cat si externe. Anuntul-surpriza vine cu doar cateva zile inainte de lansarea primului zbor Iasi-Barcelona.

Introducerea unor noi zboruri interne face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iasi, fiind vorba de o premiera in ultimii 25 de ani, pana in prezent singura conexiune interna a Iasului fiind cu Bucurestiul.

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:  “Este un moment istoric pentru Iasi, pentru intreaga Regiune de Nord-Est. Am reusit sa facem posibila nu una, ci doua legaturi aeriene directe noi, din Iasi catre doua din principalele orase ale Romaniei – Cluj si Timisoara – si, intr-un mod exceptional, aceasta determinare a echipei Aeroportului Iasi a facut posibila, paradoxal, si conectarea altor doua orase, Cluj si Timisoara. Probabil aceasta miscare va ramane in istoria aviatiei noastre ca un reper de reusita uriasa – nu cu unul, ci cu 3 produse in acelasi timp.

 In urma discutiilor pe care le-am purtat in ultimii doi ani cu companiile aeriene, partenerul nostru Blue Air a analizat foarte atent datele trimise de noi si a inteles potentialul urias. Exista foarte multe proiecte universitare, de afaceri, culturale si legaturi personale intre ieseni si cei din Timisoara si Cluj. Si, cu siguranta, bucuria cea mai mare este a sectorului IT, care am corespondat de mult timp si de unde am cules date importante de trafic potential catre aceste destinatii, date pe care le-am furnizat companiilor. Probabil impactul generat de aceste legaturi aeriene directe in mediul de afaceri local si regional va fi urias in urmatoarea perioada.

In lipsa acestor legaturi aeriene, drumul cu masina pana la Cluj dura 6 ore, iar cel pana la  Timisoara dura 11 ore. Astazi, in aproximativ o ora, ajungi cu avionul la Timisoara sau Cluj, la preturi mult sub pretul carburantului consumat cu masina, in siguranta si confort. Multumesc partenerilor Blue Air, multumesc mediului de afaceri pentru rabdare si incredere”.

Gheorghe RACARU, Director General Blue Air: “Cu deosebita placere anuntam astazi introducerea a trei noi rute interne ce vor conecta Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara din 1 octombrie 2016, compania Blue Air ajungand astfel sa ofere pasagerilor zboruri catre 73 de destinatii europene. Clientii companiei se vor bucura de aceleasi servicii de calitate pe aceste noi rute, bucurandu-se de confort sporit si o durata redusa de zbor la bordul aeronavelor Boeing 737 Blue Air. Biletele de avion sunt deja disponibile la tarife incepand de la 89,99 lei (pret pe segment de zbor, TVA si taxe incluse, locuri limitate), pret ce include gratuit un bagaj de mana si un bagaj de cala.  In timpul zborului pasagerii vor primi gratuit si un sandwich. Ne bucuram ca parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare.” 

Orarul de zbor, 1 octombrie 2016 – 25 Martie 2017, arata astfel:

Luni – Miercuri – Vineri – Duminica

07:00 IAS – 08:10 TSR

08:40 TSR – 09:20 CLJ

09:50 CLJ – 10:45 IAS

Marti – Joi – Sambata

 07:00 IAS – 07:55 CLJ

 08:25 CLJ – 09:05 TSR

09:35 TSR – 10:45 IAS

In prezent, Blue Air opereaza zboruri din Iasi spre Bucuresti, dar si curse externe directe spre PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), alte trei zboruri urmand sa fie inaugurate incepand din aceasta saptamana, respectiv: BARCELONA (din 27 martie a.c.), BRUXELLES (din 30 martie a.c.) si KOLN (din 3 iunie a.c.). Prima cursa introdusa de compania Blue Air in programul de zbor al Aeroportului Iasi a avut loc in data de 26 octombrie 2015, spre Paris.

Comunicat emis de Biroul de Presă al Aeroportului Iaşi. 

Advertisements

Related posts

YouTube te ajuta sa faci mai multi bani daca postezi videoclipuri, cu ajutorul unui nou sistem

Redacția

S-au depus zeci de proiecte pentru obtinerea fondurilor europene

Redacția

Prețul cafelei se pregătește de o explozie; ‘Arabica’ ar putea ajunge la 4 dolari/kilogram

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site