RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” acuzat de un absolvent al clasei a XII-a că i s-au solicitat bani pentru fondul clasei în fișa de lichidare!

Iustin Jalaboi, fost elev al Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”, reclamă că la finalul anului școlar, unui elev i s-a condiționat eliberarea fișei de lichidare de achitare a sumelor pentru fondul clasei.  Fostul elev al colegiului scrie pe Facebook că din clasa a X-a a reprezentat interesele colegilor săi pentru combaterea strângerii fondului ilegal în școli prin Asociațiile de Părinți.

 

  

În ciuda acestui fapt, ieri Iustin Jalaboi a postat pe Facebook, fișa de lichidare primită de un actual absolvent pentru a o completa, iar la punctul 5 al acesteia se află obținerea unei semnături de la administratorul fondului strâns de Asociația de Părinți, cum că nu ar datora bani.

Jalaboi se întreabă pe Facebook, ce caută Asociația de Părinți în Fișa de lichidare și dacă  conducerea liceului e atât de incapabilă să atragă fonduri, încât și le atrage cu forța de la elevi, încălcând Legea Educației Naționale și Constituția României?

Jalaboi se mai întreabă de ce un cadru didactic, mai exact laborantul, este implicat în strângerea fondurilor pentru Asociația de Părinți.

Contactat telefonic, Radu Ardeleanu, directorul adjunct al Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” a susținut că eliberarea actelor de studii nu este condiționată de plată sumelor solicitate de Asociația de Părinți. Directorul adjunct susține că unitatea școlară nu are nicio legătură cu Asociația de Părinți și a dat asigurări că aceasta este legal constituită.

”Într-adevăr, este prinsă pe fișa de lichidare acea Asociație de Părinți, dar nu ca să condiționăm noi eliberarea actelor, ci că să vedem dacă acea Asociație de Părinți este eficientă”. Întrebat dacă este legală să fie solicitată acea semnătură în fișa de lichidare, Radu Ardeleanu a spus că nu se poate pronunța el asupra legalității.

Related posts

Colegiul „Unirea” a comemorat Ziua Națională a Holocaustului

Oana Cordoneanu

Rezultate foarte modeste la bacalaureatul de toamnă la Iași

Redacția

Mai puțini răciți, dar mai plini de păduchi. Cu ce boli au venit copiii la școală

Redacția
Încarcă...