RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Colegiul Medicilor propune ca pacienții care sunt victimele unui malpraxis să fie despăgubiți în premieră în baza unei înțelegeri amiabile în faza de pre-litigiu

​Colegiul Medicilor propune ca pacienții care sunt victimele unui malpraxis să poată fi despăgubiți încă din faza de pre-litigiu, în baza unei înțelegeri amiabile între medic, societatea de asigurare emitentă a poliței de malpraxis și pacient, fără ca acest lucru să excludă calea de acces la instanța de judecată. În cazul în care ar deveni realitate, măsura ar fi o premieră în România.

SpitalFoto: Tommaso79 | Dreamstime.com

În cadrul dezbaterilor publice lansate de către Colegiul Medicilor pe tema gestionării greșelilor medicale în România, care au continuat astăzi în Aula Alexandru Brăescu a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” din Iași, participanții au discutat o serie de propuneri menite să introducă posibilitatea înțelegerii amiabile între medic, societatea de asigurare emitentă a poliței de malpraxis și pacient și să permită despăgubirea acestuia încă din faza de pre-litigiu, fără ca acest lucru să excludă calea de acces la instanța de judecată.

  

„În partea de pre-litigiu, propunem introducerea unei noi proceduri prin care un expert medical independent să stabilească dacă este malpraxis sau nu și în baza acestei expertize medicale pacientul să poată fi despăgubit fără a apela neapărat la instanța de judecată și fără ca medicul să apară ca pârât într-un dosar civil.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orban: Nu îi voi mai ierta pe cei care fac rău PNL. Nu mi se pare normal ca pe pagini de Facebook ale unor colegi să fiu atacat mai des decât de pe o pagină a PSD

Redacția

A decedat scriitorul, criticul și istoricul literar Mircea Tomuș. Avea 88 de ani

Redacția

PMP a stabilit o echipă de negociere cu PNL „privind un proiect politic comun”

Redacția
Încarcă...