NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria, condamnată la CEDO în cazul respingerii la graniță a unui migrant care s-a înecat apoi în râul Tisa

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Ungaria în cazul unui migrant sirian care a încercat să intre clandestin în această ţară în anul 2016 şi care, după ce a fost respins de agenţii de frontieră, s-a înecat în râul Tisa la graniţa cu Serbia, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Migranti la granita dintre Serbia si UngariaFoto: Betaphoto / Sipa Press / Profimedia Images

CEDO a considerat că Ungaria a încălcat în acest caz două articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, cel referitor la dreptul la viaţă şi cel care interzice tratamentele inumane sau degradante, pentru că nu a desfăşurat o investigaţie.

  

Fratele migrantului sirian este cel care a sesizat instanţa europeană.

Advertisements

Cei doi erau împreună atunci când, cu ajutorul traficanţilor, au încercat pe 1 iunie 2016 să ajungă în Ungaria traversând cu o ambarcaţiune râul Tisa venind dinspre Serbia.

Advertisements

Potrivit versiunii sale, agenţii de frontieră din Ungaria i-au forţat să se întoarcă în Serbia şi fratele său s-a înecat. În plângerea înaintată la CEDO, el a susţinut că moartea fratelui său a fost o consecinţă a acţiunii poliţiştilor de frontieră ungari şi că autorităţile ungare nu au desfăşurat o investigaţie efectivă asupra celor întâmplate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Aurescu: De la începutul războiului, România a emis aproximativ 800 de vize cetățenilor ruși, dintre care doar 130 turistice. Susţinem suspendarea completă a Acordului referitor la facilitarea vizelor

Redacția

Soţia preşedintelui Zelenski cere organizarea unor „culoare umanitare veritabile”

Redacția

VIDEO La fix 16 ani de la uraganul Katrina, o nouă furtună violentă amenință statul american Louisiana: “Următoarele 24-36 de ore vor fi absolut cruciale”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site