NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 de lei pentru un metru cub

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 de lei pentru un metru cub. Decizia a fost luată deja în ședința de ieri a coaliției de guvernare, spun surse politice pentru Europa. De altel, măsura apare într-un act normativ inițiat de ministerul Mediului. Ea va intra în vigoare doar după ce va fi adoptată de Guvern.

Plafonarea prețului lemnului de foc la 500 de lei metrul cub se va aplica pe o perioadă de 6 luni, anunța recent ministrul Mediului, Tanczos Barna, care menționa că pregătește un act normativ în acest sens.

Măsura a fost deja discutată și aprobată în ședința coaliției de guvernare, spun surse politice pentru Europa FM. Urmează ca proiectul să fie aprobat și de Guvern.

Potrivit Ministerului Mediului, în România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc. Ministrul Tanczos Barna preciza, recent, că e datoria statului să intervină în contextul crizei energetice și în condiițiile în care s-au înregistrat deja creșteri de preț nejustificate la materiile prime folosite drept combustibil pentru încălzire.

Advertisements
Advertisements
  

Proiectul Ministerului Mediului prevede totodată limitarea temporară a exporturilor de lemn de foc și produse derivate pentru încălzire, cum ar fi peleții, atât în Uniune, cât și în afara Uniunii Europene.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alocaţiile pentru copii se dublează. Klaus Iohannis a promulgat legea

Redacția

Elev pășcănean la spital după un accident în sala de sport

Răzvan Grecu

Comunicat ISU : Atenţie cetăţeni, protejaţi pădurea!

Redacția
Încarcă...