NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ancheta în cazul profesorilor de la Sadoveanu care se acuză între ei, continuă

Săptămâna aceasta, la Colegiul Sadoveanu au avut loc verificări din partea unei comisii formate din inspectori şcolari ai ISJ Iaşi, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

 

  

 

Aceştia au deschis o anchetă pornită de la anumite tensiuni între câteva cadre didactice care au formulat de-a lungul timpului acuze reciproce. Printre subiectele vizate se află şi o plângere împotriva profesorului de Educaţie Fizică şi Sport, Petrică Angheluş. 

„In contextul situatiilor tensionate care s-au creat in trecut la Colegiul National M. Sadoveanu, au avut loc verificari la nivelul unitatii de invatamant pornite de la plangerea unei profesoare implicate in derularea proiectelor europene cu privire la presupuse nereguli din activitatea domnului profesor Anghelus. Este vorba de conflicte si tensiuni intre cadre didactice care au mai formulat de-a lungul timpului acuze reciproce. In unitate au fost prezenti inspectori scolari ai ISJ Iasi, dar si doi reprezentanti ai M.E.N.C.S”, se arată în comunicatul emis de ISJ Iaşi.

Petrică Angheluş a precizat că ancheta a vizat mai multe persoane, profesori, elevi şi părinţi ai acestora, care au răspuns verbal la anumite întrebări, şi au completat chestionare. Se aşteaptă concluziile generale ale anchetei. În ceea ce priveşte catedra de Educaţie Fizică şi Sport, neregulile s-ar referi la acea cotizaţie sportivă de 5 lei, care, de mai bine e două luni nu se mai încasează.

„Este o stare de nemulţumire generală, din partea tuturor. Eu am fost întrebat câteva chestiuni banale, la care am răspuns verbal şi în scris. Aşteptăm să ni se comunice rezultatul în scris”, a precizat Petrică Angheluş.

În final, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prin purtătorul de cuvânt, Sabina Manea, şi-a exprimat convingerea că la „Sadoveanu” vor fi continuate activităţile în cele mai bune condiţii.

„Ne exprimam convingerea ca unitatea de invatamant isi va continua activitatea in cele mai bune conditii, reusind sa aduca rezultate foarte bune Iasului, asa cum ne-am obisnuit”, a precizat Sabina Manea. 

 

Advertisements

Related posts

ELEVĂ A COLEGIULUI NAȚIONAL ”MIHAIL SADOVEANU” PAȘCANI PREMIATĂ LA CONCURSUL DE VOLUME COLECTIVE DE PROZĂ ”IONEL TEODOREANU”

Redacția

Cum va funcționa școala din 8 februarie. Copiii bolnavi vor învăța tot online

Redacția

Școala gimnazială din Blăgești va fi complet renovată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site