RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă susține că a anticipat războiul din Ucraina / Le-am spus atunci, foarte clar: ”Într-o lună începe războiul”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, joi seara, că într-o discuţie cu un lider european a anticipat războiul din Ucraina cu o lună înainte de începerea acestuia, transmite Agerpres.

Întrebat, într-o emisiune la România TV, ce anume a dus la formarea coaliţiei între două partide care se criticaseră anterior, PNL şi PSD, Nicolae Ciucă a precizat că a fost vorba despre contextul internaţional, dar şi situaţia internă.

„Au existat o serie de crize politice la nivel intern, inclusiv la nivelul PNL, şi s-a simţit nevoia unei schimbări la vremea respectivă, dar a unei schimbări responsabile. Iar această responsabilitate trebuia privită în ansamblu, pe toată harta regională şi europeană. Şi am avut puterea, la vremea respectivă, să ne asumăm o anticipare care prevedea ce urma să se întâmple în Ucraina. Nu foarte mulţi au crezut, să ştiţi, că în Ucraina urma să aibă loc invazia forţelor armate ruse. Chiar am lideri cu care am rămas în legătură – lideri europeni, lideri importanţi, care, ca prim-ministru, au venit în România. ‘Începe războiul? Noi considerăm că e doar o ameninţare, se joacă la descurajare, sunt jocuri strategice care sunt la îndemâna puterilor mari’. Şi le-am spus atunci,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Un mare lanț de cinematografe din Kazahstan și-a anunțat închiderea operațiunilor în Rusia: „Nu mai avem filme”

Redacția

Consiliul Concurenței a amendat Aeroportul Internaţional Cluj.

Redacția

Fitch a îngropat și mai tare ratingul Turciei în categoria ”Junk”

Redacția
Încarcă...