NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cîțu: Localurile care nu respectă regulile de distanțare vor fi închise temporar. Amenzile n-au niciun efect

Premierul Florin Cîțu a declarat azi după ședința săptămânală de guvern că va promova un act normativ care va impune închiderea temporară a barurilor și restaurantelor care nu respectă regulile de distanțare socială.

Florin Cîțu a declarat că amenzile nu au niciun efect asupra localurilor (baruri, restaurante, cluburi) și că va promova oun act normativ care să prevadă închiderea temporară a unei astfel de unități în cazul în care organele statului constată că administratorii lor nu veghează la respectarea normelor de distanțare socială. Premierul spune că „se gândește” ca perioada minimă de suspendare a activității să fie de două săptămâni. El a adăugat că nu va urmări să crească amenzile pentru că nu și-au dovedit oricum eficiența. „Nu mărim amenzile, pentru că amenzile aţi văzut că nu au niciun efect. Este vorba de activitate, suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că putem să începem cu două săptămâni şi apoi să creştem treptat pentru cei care nu respectă în continuare. Cred că mergem cu o perioadă minimă de două săptămâni. Dar asta este doar ceea ce aş propune eu. Încă nu avem actul normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru a face un act normativ şi când va veni actul normativ în şedinţă de guvern, îl vom aproba, dar eu propun iniţial minim două săptămâni”, a afirmat acesta.

economica.net

  
Advertisements

Related posts

S-a publicat Ghidul pentru investiţii în procesarea produselor pomicole

Redacția

Proiect depus la Primărie pentru organizarea unei dezbateri publice pe marginea taxei de Salubritate

Teona Gherasim

Tarom lansează cursa Iaşi-Roma-Iaşi, începând cu 10 decembrie 2012.Bilete se pot procura și din Pașcani de la agenția Alex Tours

Redacția
Încarcă...