RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciorile pot număra vocal până la patru, indică un nou studiu din Germania

Poate că, până la urmă, „creier de pasăre” nu este o insultă – ciorile, omniprezenta pasăre urbană, pot număra vocal până la patru, conform celor mai recente cercetări, relatează CNN.

Nu numai că aceste creaturi curioase pot număra, dar pot să potrivească numărul de sunete pe care le fac atunci când li se arată o cifră, potrivit unui nou studiu, condus de o echipă de cercetători de la laboratorul de fiziologie animală al Universității Tübingen din Germania.

Modul în care păsările recunosc și reacționează la numere este similar cu un proces pe care noi, oamenii, îl folosim, atât pentru a învăța să numărăm când suntem copii mici, cât și pentru a recunoaște rapid câte obiecte avem în fața ochilor. Descoperirile, publicate în revista Science, ne adâncesc înțelegerea tot mai profundă a inteligenței corbilor.

„Oamenii nu dețin monopolul unor abilități precum gândirea numerică, abstractizarea, fabricarea de unelte și planificarea în avans”, a declarat Heather Williams, expert în cunoașterea animalelor, prin e-mail. „Nimeni nu ar trebui să fie surprins de faptul că ciorile sunt «inteligente».” Williams, profesor de biologie la Williams College din Massachusetts, nu a fost implicată în acest studiu.

  

În regnul animal,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Renault Symbioz: prețuri oficiale în România

Redacția

Locuitorii din Câmpulung Muscel au rămas fără apă potabilă după o avarie majoră la conducta de apă care alimentează oraşul

Redacția

Novak Djokovic nu va mai fi lider în clasamentul ATP după înfrângerea cu Rafael Nadal – Locul patru, cel mai rău scenariu pentru sârb

Redacția
Încarcă...