NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vremea 14 – 26 aprilie. Diferenţe de 10 grade Celsius în doar câteva zile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 14 – 26 aprilie 2020.

Meteorologii anunță că pe 14 aprilie vremea se va răci accentuat, în special în vestul și nordul țării, în timp ce sudul și sud-estul teritoriului temperaturile vor continua să fie peste valorile medii normale pentru această perioadă.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a intervalului prognozat, precum și după data de 20 aprilie.

Vremea în Moldova

În perioada 14-15 aprilie valorile termice vor scădea accentuat, la început în nordul şi în centrul regiunii, apoi şi în sud, vremea devenind mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an; în medie, maximele vor fi de 9…14 grade, iar minimle de -2…3 grade. Apoi vremea se va încălzi apreciabil, valorile diurne vor ajunge, în data de 17 aprilie, la o medie de 20…22 de grade, iar cele nocturne de 3…8 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea uşor, dar în general se vor menţine până la finalul intervalului de referinţă apropiate de cele caracteristice în a doua jumătate a lunii aprilie, cu maxime de 14…17 grade şi minime de 2…7 grade. În data de 14 aprilie, pe arii extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona subcarpatică trecător şi lapoviţă sau ninsoare. Ploi slabe, pe spaţii mici vor fi şi în jurul datei de 18 aprilie, iar în cea de-a doua săptămână estimările prognostice indică o probabilitate relativ ridicată de ploaie.

  

Vremea la munte

Vremea va fi rece în perioada 14-15 aprilie, cu valori termice de 0…5 grade ziua şi -9…-2 grade noaptea. În celelalte zile ale primei săptămâni vremea va fi relativ caldă, cu maxime ale temperaturii aerului de 6…12 grade şi minime de -3…2 grade, în medie. Pentru a doua parte a intervalului de referinţă estimările indică un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii aprilie, respectiv valori negative noaptea şi între 4 şi 8 grade ziua. În jurul datei de 14 aprilie precipitaţiile, predominant ninsori, vor fi frecvente şi moderate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 20 aprilie.

Continuarea pe www.roman24.ro

Advertisements

Related posts

Evaluare Națională 2020. Un elev din Constanța nu a susținut examenul deoarece avea temperatură

Redacția

De ce sa te opresti la mediator in drum spre tribunal

Redacția

Un nou focar în municipiul Iași. Șase medici de la ”Spiridon” au fost confirmați pozitiv

Redacția
Încarcă...