RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu susține că a identificat soluțiile pentru inechităţile salariale din învățământ

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat identificarea soluțiilor pentru eliminarea inechităților salariale din educație. Șeful Executivului a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din învățământ. 

Premierul a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație FOTO Inquam Photos

Premierul a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație FOTO Inquam Photos

 „Guvernul rămâne un partener onest al partenerilor sociali. Împreună am găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale din educație și le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp”, a transmis premierul Marcel Ciolacu în urma consultărilor cu reprezentanții din Educație. 

  

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, premierul a asigurat că sunt stabilite măsuri clare pentru finanțarea necesară desfășurării în bune condiții a procesului de învățământ, a plății salariilor cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar, așa cum au fost majorate prin OUG 57/2023, precum și pentru plata burselor pentru elevi și a decontării navetei.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii și solidarității sociale, Simona Bucura-Oprescu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și Ministerului Educației.

Șeful Guvernului s-a mai întâlnit și în 16 octombrie cu sindicatele din învățământ.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

S-a amânat unul din cele mai mediatizate procese din Grecia / Directorul artistic al Teatrului Naţional grec, acuzat că a violat patru bărbați / Trei dintre ei sunt migranți și erau minori la data producerii faptelor

Redacția

Iohannis, după Summitul B9: „Ne-am concentrat pe asigurarea securităţii cetăţenilor. NATO trebuie să apere fiecare centimetru din teritoriul aliat”

Redacția

Ce urmează pentru gruparea de mercenari Wagner, după ce a fost „decapitată” în urma accidentului aviatic din Rusia

Redacția
Încarcă...