RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cine deține cu adevărat TikTok? (analiză CNN)

Viitorul TikTok se află într-o mare incertitudine în Statele Unite, după ce Camera Reprezentanților a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege care ar putea duce, în cele din urmă, la interzicerea aplicației video extrem de populare, scrie CNN.

Legiuitorii americani sunt îngrijorați de influența Beijingului asupra aplicației și încearcă să forțeze proprietarul chinez al acesteia să renunțe la control.

În special, ei se tem că TikTok, care este deținută de ByteDance, cu sediul la Beijing, ar putea împărtăși date cu guvernul chinez sau ar putea manipula conținutul afișat pe platforma sa. Până în prezent, există puține dovezi care să susțină aceste îngrijorări.

TikTok nu a operat niciodată în China continentală – un fapt pe care directorul său general din Singapore, Shou Chew, l-a invocat în mod repetat atunci când a fost interogat de oficialii americani. Așadar, cât de „chineză” este și de ce contează acest lucru?

  

Este TikTok o companie chineză?

La prima vedere, răspunsul ar părea să fie „nu”. A fost constituită pentru prima dată în California în aprilie 2015, potrivit documentelor din instanța americană.

TikTok nu a existat niciodată în China continentală,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Traseul gazului: De ce România își îndreaptă privirile spre Grecia

Redacția

România are prim-ministru interimar: Sorin Cîmpeanu, numit de președinte

Redacția

Cum arată o clasă unde elevii se vor întoarce din 2 iunie. Imagini din interiorul unei școli

Redacția
Încarcă...