NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

China îi cere lui Putin să pună capăt ”ruletei rusești”. Oficial chinez: ”Tragediile de la Cernobîl și Fukushima nu trebuie să se repete”

China a lansat un atac voalat la adresa Rusiei, în contextul temerilor tot mai mari legate de un posibil accident la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina. Centrala este controlată acum de invadatori, angajații fiind ucraineni care lucrează sub amenințarea constantă a rușilor.

Geng Shuang, adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la ONU, a făcut, sâmbătă, un apel la toate părțile „să dea dovadă de maximă reținere, să respecte strict legislația internațională și să reducă la minimum riscul de accidente”.

„Nu trebuie să permitem ca tragediile de la Cernobîl și Fukushima să se repete”, a continuat el.

Putin a semnat decretul: 166 de euro pe lună pentru ucrainenii care se stabilesc în Rusia

  

27 Aug, 19:00 | Știri externe

Advertisements

O femeie din Thailanda a rămas blocată în baie timp de trei zile și și-a scris testamentul pe pereți. Cum a supraviețuit

27 Aug, 18:32 | Știri externe

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 185. Dmitri Medvedev: Rusia nu va opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la aspiraţiile sale de aderare la NATO / Energoatom avertizează: La Zaporojie există un risc de pulverizare de substanţe radioactive

27 Aug, 13:00 | Știri externe

Shuang a avertizat că un singur incident poate declanșa un accident nuclear „cu consecințe ireversibile pentru ecosistemul și sănătatea publică din Ucraina și din țările din jur”.

În acest context, oficialul chinez i-a cerut lui Putin să pună capăt „ruletei rusești”.

Advertisements

Avertismentul Chinei cântărește semnificativ în contextul în care aceasta e poate singura putere cu influență reală asupra lui Vladimir Putin,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Explozie puternică lângă Viena, două etaje ale unui bloc de locuințe complet devastate. ”Exact ca explozia unei bombe, casa s-a cutremurat”

Redacția

Cutremur soldat cu victime și pagube materiale, în Turcia. Ce magnitudine a avut seismul

Redacția

Netflix se confruntă cu un proces de defăimare din cauza serialului The Unlikely Murderer

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site