RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Armata israeliană a prezentat noi IMAGINI cu ostaticii salvați /Blinken s-a întâlnit cu Netanyahu, în eforturile pentru armistițiu în Gaza

Secretarul de Stat american Antony Blinken s-a întâlnit luni seară, la Ierusalim, cu premierul Benjamin Netanyahu, în eforturile pentru un armistițiu între Israel și grupul militant palestinian Hamas, dar recenta operațiune israeliană pentru salvarea ostaticilor complică acțiunile diplomatice.

Antony Blinken a purtat discuții, la Ierusalim, cu premierul Benjamin Netanyahu. La reuniune au fost prezenți și ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Ron Dermer, consilierul israelian pentru Siguranță Națională, Tzachi Hanegbi, și Derek Chollet, unul dintre consilierii secretarului de Stat american, conform cotidianului The Times of Israel.

”Secretarul de Stat Antony Blinken a evidențiat angajamentul președintelui Joe Biden pentru un armistițiu, subliniind că este așteptat răspunsul Hamas. Secretarul de Stat a reiterat angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea Israelului”, anunță Departamentul de Stat de la Washington.

Anterior, Antony Blinken s-a deplasat în Egipt, pentru discuții cu președintele Abdel Fattah El-Sisi. Egiptul, Qatarul și Statele Unite intermediază negocierile dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas pentru un armistițiu în Fâșia Gaza, eliberarea celor peste 100 de ostatici israelieni și intensificarea asistenței umanitare pentru civilii palestinieni.

  

”Am discutat cu președintele El-Sisi despre obținerea unui armistițiu imediat în Gaza, despre asistența umanitară și eliberarea tuturor ostaticilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scholz îndeamnă ISRAELUL să evite o ripostă masivă la atacul Iranului /Netanyahu avertizează că el decide modalitățile de apărare

Redacția

Criza diplomatică gravă la granițele UE. Președintele turc Erdogan ordonă expulzarea ambasadorilor din SUA și din alte 9 țări europene

Redacția

Tragedie în Rusia. 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Salvatorii au rămas fără oxigen

Redacția
Încarcă...